G4Media.ro

Guvernul va aproba o Ordonanță de Urgență privind acordarea asistenţei medicale prin…

Guvernul va aproba o Ordonanță de Urgență privind acordarea asistenţei medicale prin telemedicină

Guvernul va aproba în şedinţa de miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, proiect de act normativ care vizează instituirea cadrului general în privinţa acordării asistenţei medicale prin telemedicină.

„Prin prezentul act normativ se instituie cadrul general care să permită tuturor unităţilor sanitare publice şi private prevăzute la art. 30 alin. (1) din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii (indiferent dacă acestea se află sau nu se află în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate) acordarea asistenţei medicale prin telemedicină, se stabileşte un complex de măsuri alternative de protecţie a pacientului şi sunt lărgite posibilităţile de asigurare a serviciilor medicale prin acordarea de servicii medicale la distanţă, realizate prin utilizarea tehnologiei informaţionale şi a mijloacelor de comunicare electronică, la distanţă, în scopul prevenirii îmbolnăvirii populaţiei, îmbunătăţirii sau menţinerii stării de sănătate a pacienţilor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ, conform Agerpres.

Sursa Foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Dar spaga cum se va mai remite prestatorului ?

  • Spaga se va remite intr-un mod simplu …prin plata consultatiei si prin asigurarea de sanatate.
   Stiu , e ceva nou pentru milioanele de romani care nu au avut niciodata asigurare de sanatate si care s-au obisnuit sa fiw tratati moca in urgenta.

 2. Best effort, nu?
  Exista medici buni, medici asa si asa si medici indiferenti. Hai sa le dam la toți de munca, sponsorizați de stat.

 3. Si amaratii din vaslui, barlad, copsa mica, catune azvarlite la poalele muntelui sau in Delta? Prin TELEPORTARE,zic eu. Si medicina asta s-o mai scurteze Dom’le, ce atatia ani de studiu si bani investiti..Gata! 2 ani, hai 3, treaca mearga, si gata! Apoi, cum zice arafat , specializare la locul de munca, NU VA SUNA CUNOSCUT??? MA adresez celor ca au prins studii in anii secolului trecut..Si apoi, ce atata frecus, …STETOSCOP, hmm, ce e asta, vreun nou tip INTELIGENT SI COOL DE TELEFON, APLICATIE?? Gata! Cine rezista bine, cine nu, n-a avut noroc! Hai, Sanatate si astept OG-ul cu Telepatia sau teleportarea!

 4. primesc diagnosticul după spusele mele? Trebuia sa ne apucăm și de medicină…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.