G4Media.ro

Guvernul taie bani de la STS, dar suplimentează bugetele SRI, SIE şi…

Guvernul taie bani de la STS, dar suplimentează bugetele SRI, SIE şi SPP

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) a fost redus cu 71,66 milioane lei, potrivit proiectului rectificării bugetare publicat, luni, de Ministerul Finanţelor. Totodată, bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI) a crescut cu 396,5 milioane lei, fiind majorate şi bugetele Serviciului de Informaţii Externe (SIE) şi Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), notează Adevărul.ro

Şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Sorinel Vasilca, a demisionat din funcţie, la finalul lunii iulie, în contextul tragediei de la Caracal, spunând că a făcut acest lucru „pentru a nu afecta prestigiul instituţiei”.

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat, recent, că doreşte ca Serviciul 112 să fie trecut la MAI, de la STS. În cadrul rectificării bugetare de la jumătatea acestui an, bugetul STS a fost redus cu 71,66 milioane lei. Totodată, bugetul SRI a fost majorat cu 396,5 milioane lei.

La cheltuieli de personal există un plus de 356,8 milioane lei, la bunuri şi servicii +14 milioane lei, subvenţii acordate instituţiilor din subordine +23,5 milioane lei, drepturi de pensie +17,1 milioane lei, proiecte FEN 2014-2020 -29,9 milioane lei, cheltuieli de investiţii +15 milioane lei. Totodată, bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) a fost majorat cu 47,15 milioane lei, iar bugetul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) cu 42,87 milioane lei.

Sursa: Adevărul.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Haaaa, ce anti-servicii sunt astia… foarte hard-core.
    Nu sunt sigur daca serviciile au bugete suficiente raportat la necesitati si riscuri, asta nu se poate vedea decat in comisiile parlamentare potrivite, dar in mod sigur este necesara o suplimentare a bugetelor politiei si parchetelor pentru a acoperi zonele pe care le lasa descoperite SRI pe noua legislatie.
    Oricat le-ar suplimenta bugetele, tot degeaba este daca ai idioti utili si politicieni corupti in tara care pot face treaba pentru diverse grupuri de interese din afara. Aceste masuri sunt doar asa de ochii lumii, PSD+ALDE ne-au dat in urma 10 ani in ce priveste siguranta nationala si lupta impotriva criminalitatii cu factor de risc mare.

    • Banii sunt pentru pensii si salarii , nu pentru partea operativa. Pensiile speciale sunt o problema uriasa in aceasta tara. Reprezinta undeva la 1/3 din totalul pensiilor desi cei care le iau sunt sub 5%. Si aici ma refer la fosti securisti, armata, politisti, magistrati, parlamentari, aviatori, diplomati. E incredibil ce caste a creat PSD. Basescu le taiase pensiile si le adusese la un nivel decent dar Ponta a fost cel care le-a dat inapoi si Dragnea i-a continuat opera.