G4Media.ro

Guvernul revine cu o nouă ofertă pentru profesori: Prime în valoare totală…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Guvernul revine cu o nouă ofertă pentru profesori: Prime în valoare totală de 4000 de lei, în loc de 2500 de lei

Guvernul a anunțat, într-un comunicat de presă, că mărește primele acordate profesorilor în lunile iunie și septembrie, de la 2.500 de lei în total, la 4.000 de lei în total. Sindicatele au anunțat însă că negocierile au eșuat.

În contextul grevei profesorilor, premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții liderilor sindicatelor din Educație. În cadrul dialogului, la care a participat și ministrul Educației Ligia Deca, au fost prezentate măsurile propuse privind majorarea veniturilor personalului din Învățământ.

Peste 20.000 de profesori sunt în marș, marți, din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni, liderii de sindicat cerând să fie primiți de către președintele Klaus Iohannis.

Salariu mediu brut pe economie pentru debutanți

În privința majorărilor salariale solicitate în cadrul noii grile din viitoarea Lege a salarizării personalului plătit din fonduri publice, premierul Nicolae Ciucă a prezentat garanțiile privind confirmarea utilizării ca reper pentru salariul debutantului pentru baza grilei de salarizare din învățământ la nivelul salariului mediu brut pe economie.

Promisiunea s-ar putea concretiza printr-un acord asumat de coaliție, iar la nivelul Guvernului va fi adoptat un Memorandum ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României, se arată în comunicatul de presă.

Prime de 4000 de lei total, împărțite în două tranșe

În privința solicitărilor privind majorarea veniturilor din Educație, până la intrarea în vigoare a noii grile, Guvernul a propus alocarea de sume tranzitorii, astfel încât fiecărui angajat dintre cei aproape 270.000 din categoria personalului didactic și didactic auxiliar să fie alocat un venit net de 4.000 de lei, în două tranșe, începând cu luna iunie, iar celor 65.000 din categoria personalului nedidactic un venit net de 1.500 lei, în două tranșe, începând cu luna iunie.

Aceste măsuri asumate la nivelul Guvernului vin în completarea alocărilor bugetare deja implementate de către actualul Executiv privind majorarea la maximul grilelor prevăzute de Legea 153/2017 întregului personal din Educație, alături de investițiile în infrastructura sistemului de învățământ.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Mizeriiiiiiii infecte ce sunteți !!!

  2. care zicea ca nu e targuiala ca la mall? Este de „Büyük Çarşı”

  3. Materialul este ilustrat cu sigla guvernului Moldovei :)))
    Nici creditul foto nu e chiar ce trebuie

  4. PSDNL spune o minciună mai mare, fiidcă precedenta n-a mers.