G4Media.ro

Guvernul refuză sa spună cât a costat avionul închiriat de premierul Viorica…

Guvernul refuză sa spună cât a costat avionul închiriat de premierul Viorica Dăncilă pentru vizita în Israel: ”Secret de serviciu”

Guvernul a refuzat să răspundă la întrebarea adresată de un cetățean despre costurile călătoriei în Israel a delegației conduse de premierul Viorica Dăncilă în 25 aprilie. ”Zborul efectuat în Israel se încadrează în categoria zborurilor speciale, clasificate Secret de serviciu”, se arată în răspunsul Guvernului la întrebarea pusă de Andreea Drugus, cititor G4Media.ro. Guvernul a făcut trimitere în răspunsul său la HG 755/1998, care însă nu există în Monitorul oficial.

Guvernul a invocat în răspunsul oficial faptul că zborul s-ar încadra ”în categoria zborurilor speciale, reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 755/1998 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, pregătirea și executarea zborurilor speciale, cu modificările și completările ulterioare (clasificate „Secret de serviciu”)”. Nu e clar la acest moment de ce o călătorie oficială a premierului este clasificată drept ”zbor special”.

Mai mult, Guvernul susține că ”activitățile aferente acestor zboruri, în integralitatea lor, se află sub incidența actului normativ anterior enunțat, iar documentele care se încheie cu aceste ocazii, având, de asemenea, caracter clasificat, intră sub incidența Legii nr. 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate, cu modificările și completările ulterioare, a Standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate în România, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 585/2002, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Hotărârea Guvernului nr.781/2002 privind protecția informațiilor secrete de serviciu. În aceste condiții, informațiile privind zborul efectuat în Israel de către delegația guvernamentală condusă de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, sunt exceptate de la comunicare în temeiul prevederilor art. 12 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu cele ale art. 31 alin. (3) și art. 28 din Legea nr. 182/2002”.

Știripesurse.ro a scris că delegația română ar fi zburat în Israel cu un avion de tip Challenger 300, YR-TRC al companiei private Toyo Aviation (serviciul Private Jet Charter Solution).

Guvernul mai arată în răspunsul către cititoarea G4Media.ro că ”Zborurile speciale efectuate de prim-ministrul României se supun acelorași reglementări legale ca și cele efectuate de Președintele României și se execută cu transportatori aerieni care realizează aceste servicii publice de interes național cu aeronave corespunzătoare specificului misiunii”.

Reamintim că Administrația Prezidențială a comunicat în trecut costurile unor călătorii efectuate de șeful statului. A fost cazul unor vizite ale lui Traian Băsescu în perioada în care era președintele României, precum cele la Vatican și Bruxelles.

Foto: Gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Pai e special sa transporti maimuta cu avionul. Implica mai multe : cusca, banane, etc.

 2. Pentru că nu e important.

  • Daca tu esti un troll psd-ist,e de inteles comentariul,pentru ca esti platit sa mananci gogosi afumate.Sau esti un membru PSD si crezi ca noi ceilalti nu cunoastem legea privind acesul liber la informatii de interes public ,lege care stipuleaza ca in chestiuni de interes public,autoritatile sunt obligate sa raspunda petentilor corect u privire la aceste chestiuni( vizita oficiala se face pe bani publici) Sau Veorica e subiect de drept privat si atunci vizita a fost particulara? In cazul asta chiar reiese infractiunea de tradare pntru care s-a ales cu plangere penala,intrucat in vizite private nu avea voie sa desfasoare activitati ce implica responsabilitatea statului roman. Asadar mai RiLACHE ,taci din gura ca racesti la neuron !

  • Antoane, nu mai stii de gluma?

 3. Poate i-au invitat gazdele pe cheltuiala lor, mai stii?
  Da’ le-a zis sa nu mai zica la nimeni, ca se vor trezi si altii sa vina la de-a moaca.

  • Ce-mi faci ? Imi iei comentariul ? 🙂

   Singura explicatie logica pt un astfel de refuz este cea pe care ai dat-o tu !

   PS. Cat de aiurea era ca Guvernul sa raspunda la aceasta intrebare, spunand adevarul : „Nimic. Totul a fost platit de Bibi.”

   PPS. Unde mai pui ca prin asta poate il puneau intr-o situatie dificila pe Bibi fata de Parlament, fata de israelieni. Si-asa are si el problemele lui legale !

  • @Susufler0
   Ca sa spun drept, intai mi-a trecut prin cap ca ar putea intra in factura „serviciilor” de consiliere + black cube, dar n-am vrut sa fiu prea conspirationist.
   Avem, oare, informatii publice despre cat plateste psdragnea consilierii „evrei” (asta este citat din KWI) si care sunt „serviciile” incluse in pachet? Ce mare branza un avion? La final or sa zica ca guvernul a iesit pe plus (la 8 iunie se va striga ura-ura traiasca), finca a platit partidul (entitate privata) … din contractul de consiliere. Pai, pana si eu, cand ma deplasez de colo colo nu mai decontez pe firma toate biletele de autobuz, si le platesc cu banii de buzunar, pentru ca e mai mare deranjul cu contabilu’ – ca doar e firma mea, ce …

  • Ma gandesc ca vom afla despre trebsoara asta, daca ne va mi interesa lucrul acesta, dupa ce puterea actuala va intra in opozitie iar guvernarea va reveni unui partid legalist („justitiar”) ! Poate USR !

   PS. Poate USR- Platforma lui Ciolos plus PNL !

 4. Asa e la noi totul se face pe ascuns

 5. Azi la Berna domul Dragnea a sosit cu o echipe de lucru, însoțit si de alte personalități politice romanești dar si de de amanta sa, dar nu stiu in ce calitate s-a dus. Probabil mai era loc in avion si dorea duduia sa viziteze Berna pe banii contribuiabililor romani. Nu stiu dacă a fost prezenta Oficialităților elvețiene si in ce rol. Stiu precis ca la sediul Ambasadei de la Berna era prezenta si făcea si ea poze cu cine apuca. Am văzut doua fotografii cu o persona cunoscuta alături de ei si m-a apucat voma

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.