G4Media.ro

Guvernul PSD închide definitiv un spital din Timiș și renunță la transformarea…

Guvernul PSD închide definitiv un spital din Timiș și renunță la transformarea lui în cămin de bătrâni

Guvernul PSD a pregătit o hotărâre prin care va desființa definitiv spitalul din localitatea timișeană Ciacova, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Dezvoltării. Mai mult, guvernul renunță și la intenția anterioară de a transforma fostul centru de sănătate într-un azi de bătrâni. Decizia PSD vine pe fondul lipsei cronice a investițiilor în sănătate, în ciuda nenumăratelor promisiuni din ultimii trei ani.

Proiectul de hotărâre de guvern arată că toată baza materială a spitalului din Ciacova va fi transferată către spitalul din localitatea Deta.

De asemenea, proiectul prevede radierea unității din Ciacova de pe lista viitoarelor investiții în programul de construire a unei rețele naționale de cămine pentru persoanele vârstinice. Lista fusese aprobată în 2011, tot printr-o hotărâre de guvern.

Presa locală a scris în 2018 că în locul spitalului de stat din Ciacova, desființat de PSD, va apărea un spital privat.

UPDATE: Precizările Ministerului Dezvoltării

1. Centrul de Sănătate Ciacova și-a încetat activitatea în anul 2011, prin Hotărârea de Guvern nr. 212, aprobată de Executivul de la acel moment.

2. Ca urmare a H.G. nr. 212, în 2011 personalul angajat a fost redistribuit către alte unități sanitare și de asistență socială din județul Timiș, patrimoniul Centrului fiind predat Primăriei Ciacova.

3. Astfel, potrivit adresei Primăriei Orașului Ciacova nr. 3863/08.04.2019, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar a fost redistribuit în baza prevederilor Ordinului ministrului sănătăţii nr. 232 din 22 martie 2011 pentru aprobarea condiţiilor privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unităţilor sanitare propuse a fi reorganizate în cămine pentru persoane vârstnice, care nu a fost preluat de acestea, în alte unităţi sanitare, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepția managerului centrului de sănătate al cărui contract de management a încetat la data de 30.06.2011.

4. Propunerea de reorganizare din anul 2011 a unităţilor sanitare în cămine de bătrâni este valabilă pentru toate unităţile sanitare prevăzute în Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 212/2011, dar Consiliul Local al orașului Ciacova nu şi-a exprimat acordul cu privire la transformarea unităţii sanitare în Cămin pentru persoane vârstnice, ceea ce a atras lipsa finanţării acestei unităţi sanitare.

5. Având în vedere cele precizate mai sus, Consiliul local al orașului Ciacova a aprobat, în data de 02.04.2018, Hotărârea Consiliului Local nr. 25 privind aprobarea propunerii de desființare a Centrului de Sănătate Ciacova.

6. Conform procedurilor și legislației în vigoare, prezenta propunere de Hotărâre de Guvern a fost înaintată Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) de către Instituția Prefectului Timiș, în baza H.C.L Ciacova nr. 25/02.04.2018.

7. Astfel, prezentul proiect de act normativ este promovat în conformitate cu prevederile art. 172 alin. (5) din Legea nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Foto: Captură Digi24

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. ”Programul de Guvernare PSD revizuit:
    Capitolul 4: PSD-ul va inchide definitiv nenumarate spitale iar pe batrani ii va trimite la padure sa culeaga fragi si mure si ii va sfatui sa se intoarca doar la alegeri, cand Nicolae Guta zis ”Magnificul” le va canta imnul PSD, ca sa mai uite de foame…”

  2. Promisiunea cu spitalele a fost ca la Radio Erevan – nu se deschid, ci se inchid. Sistemul de Sanatate condus de trompetista Sorina Pintea e unullde EXTERMINARE, iar ministreasa incompetenta si carierista e o CRIMINALA cu mii de decedati pe constiinta pentru modul TICALOS in care a administrat auschwitzul numit de ea minister,

  3. Voi aţi vrut PSD. Muriţi, vitelor!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.