G4Media.ro

Guvernul pregătește „tichete sociale” de 500 de lei pentru elevii dezavantajați, dar…

Guvernul pregătește „tichete sociale” de 500 de lei pentru elevii dezavantajați, dar alocă bani doar pentru 85% dintre beneficiari – proiect de Ordonanță de Urgență

Guvernul pregătește oferirea de tichete sociale pentru sprijin educațional, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență de Urgență aflat pe ordinea de zi a ședinței de guvern de azi. Banii vor fi pe suport electronic, pe card, și vor putea fi cheltuiți pe rechizite școlare, materiale didactice și îmbrăcăminte sau încălțăminte.

Însă bugetul alocat este cu 20 de milioane de lei mai mic decât cel necesar pentru ca toți elevii beneficiari să primească aceste ajutoare. Calculele arată că 42 de mii de copii și elevi din cei peste 300 de mii aflați în medii dezavantajate, adică 15%, nu ar avea acces la aceste tichete, din cauza bugetului prea mic.

Potrivit proiectului de OUG, Ministerul Educației a identificat peste 300 de mii de copiii din grădiniță, învățământul primar și gimnazial din medii dezavantajate, destinatari ai acestei măsuri care va fi aplicată prin fonduri europene, iar programul va fi gestionat de Ministerul Fondurilor Europene printr-un nou organism creat prin acest proiect de OUG.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. De ce nu le da 1000 lei sa poata sa isi ia un laptop minimal. Elevi din medii dezavantajate? Vor fi si din aia cu taticul cu mertan la poarta si coloane la casa?

  2. „Banii vor fi pe suport electronic, pe card, și vor putea fi cheltuiți pe rechizite școlare, materiale didactice și îmbrăcăminte sau încălțăminte.” Bun, dar de ce nu le dau direct rechizite, materiale didactice si imbracaminte copiilor? Asa sunt multi betivani care o sa cumpeere cu cardul rechizite si imbracaminte pentru copii si apoi o sa le vanda in continuare la nici jumatate de pret. O idee proasta care arata ca guvernantii nu stiu nimic despre realitatile din Romania.

  3. Poate în alte domenii guvernarea PNL a fost cât de cât acceptabil, dar la educație observ cu dezamăgire că „ciuma roșie” a fost înlocuită de „virusul galben”… Tâmpita aia de Anisie trăiește într-un fel de vis, o lume paralelă, în care școala online funcționează și în care daca cumperi sute de mii de tablete anul școlar va merge strună și în fața ecranului, deși toți oamenii cu picioarele pe pământ, chiar și cei din țările civilizate, care chiar au resurse pentru așa ceva, spun că mutarea școlii pe internet NU MERGE! O să fim ca de obicei proștii Europei, singura țară care nu face ca celelalte și prin urmare eșuează spectaculos… Din cauza acestei incapabile de la Educație nu mai votez PNL la toamnă… Sper că USR-PLUS au oameni pragmatici in domeniul educației, care văd ce se întâmplă, știu cum stau lucrurile și chiar știu ce fac, nu ca „geniul neînțeles” Monica Anisie…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.