G4Media.ro

Guvernul plătește 38 de milioane de euro pentru construirea unei noi aule…

Guvernul plătește 38 de milioane de euro pentru construirea unei noi aule la Academia Română și modernizarea instituției conduse de istoricul Ioan Aurel Pop

Guvernul României a aprobat astăzi, prin hotărâre, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea, extinderea și dotarea sediului istoric al Academiei Române și pentru construirea unui corp nou (aulă), a transmis Ministerul Dezvoltării printr-un comunicat.

Investiția urmărește transformarea Academiei Române în clădire istorică cu destinația de muzeu, amenajată la standardele europene impuse pentru muzeele din marile Capitale ale lumii.

Sediul Academiei Române din București se află, în prezent, într-un imobil construit în perioada 1911-1923 și consolidat și reabilitat în perioada 2007-2008, încadrat în clasa de risc seismic I. În acest context, investiția presupune introducerea unor pereți noi de beton armat, cămășuirea anumitor pereți existenți din zidărie, înlocuirea planșeelor existente din lemn cu planșee din beton armat. În plus, față de modernizarea și reabilitarea corpului existent, se propune extinderea acestuia cu o construcție nouă.

„Aula nou construită va constitui o extindere la clădirea existentă, pe o suprafață de 8.500 mp, și va găzdui cele 14 secții ale Academiei, birourile, dar și săli de întruniri și spații de primire și protocol.

Proiectul prevede investiții de 188 de milioane de lei și ar urma să fie dezvoltat în patru etape. Din acești bani, 187 de milioane de lei vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar Academia Română vine cu o contribuție de 833.000 de lei.

La finalizarea proiectului, clădirile Academiei Române vor avea o suprafață construită desfășurată totală de 14.600 de mp. Durata estimată de realizare este de 30 de luni”, se arată în comunicatul Ministerului Dezvoltării.

Imobilul existent, sediul istoric al „Academiei Române”, este nominalizat în cadrul Listei Monumentelor Istorice 2015 a Ministerului Culturii/Institutului Național al Patrimoniului.

Sursa foto: Wikipedia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. CUMULARDUL DE CEL PUTIN 500 000 LEI/AN (ACUM 2-3 ANI) FACE SI EL PROIECTE IMOBILIARE.

  • Din păcate, în Academia Română si-au facut aparitia și indivizi care n-ar prinde un post plătit, nici la „academia” lu Gică Hagi.

 2. Guvernul arunca pe Apa Sambetei bani publici.
  Academia are terenur agricole, paduri, cladiri, o avere colosală. Sa isi construiască tot ce vrea, dar pe banii ei.

 3. Buna ziua
  Cred ca se impune ca marele presupus for intelectual al tarisoarei acesteia sa se purifice de parveniti, de oameni cu stema rosie in frunte si de locul cald pentru „sueta la pensie”.
  A fi membru in cel mai inalt for in Romania nu este un privilegiu sau o onoare ci un efort continuu pentru bunastarea intelectuala, psihologica si sociala a acestui popor.

  Argintii si zlotii sunt pentru altceva.

  Mortii din spitale si de covid au sangele revarsat pe mainile si hainele tuturor membrilor Academiei Romane.

  A nu face nimic ci doar a privi de sus situatia de cosmar prin care trece acest popor reprezinta rezultatul a 85 de ani de bolsevism pervers si individual.

  Pacat de aceasta tara bogata, caci fudulia tine loc de bun simt……………..