G4Media.ro

Guvernul Orban se reunește joi în prima ședință după căderea moțiunii de…

Guvernul Orban se reunește joi în prima ședință după căderea moțiunii de cenzură. Ce au miniștrii pe ordinea de zi

Guvernul Orban se reuneşte, joi, în prima şedinţă după ce săptămâna trecută a fost demis prin moţiune de cenzură, pe ordinea de zi a reuniunii aflându-se mai multe proiecte de hotărâri de guvern care vizează domenii precum apărarea, sistemul judiciar şi administraţia publică, transmite Agerpres.ro.

Astfel, potrivit ordinii de zi anunţate, Executivul urmează să adopte un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2020 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare.

Un alt proiect de hotărâre supus aprobării în Guvern are în vedere stabilirea modelelor formularelor-tip folosite în activitatea privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Totodată, Executivul va decide, printr-o Hotărâre, cu privire la organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Secretariatului General al Guvernului, având în vedere schimbările intervenite în arhitectura guvernamentală după instalarea la Palatul Victoria a Guvernului Orban în noiembrie 2019.

De asemenea, Guvernul va aproba un proiect de hotărâre privind revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Pe agenda şedinţei se regăsesc şi trei memorandumuri care vizează participarea unor demnitari din Executiv în calitate de membri ai Consiliilor de Administraţie sau de Supraveghere a unor companii şi societăţi cu capital de stat.

Astfel, se propune ca Daniela Nicolescu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, să participe în calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii CONVERSMIN S.A. , Niculae Havrileţ, secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în calitate de membru în Consiliul de Supraveghere al Societăţii OMV Petrom SA, şi Gheorghe-Adrian Miuţescu, preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, în calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii ROMAERO

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Stati acasa. Se ocupa Partidul de legi.
  Si cei care au privilegii nenumarate si le vor inmulti. Ceilalti vor privi fericiti la A3 unde vor afla ca traiesc bine prin reprezentanti.

 2. Se ocupa superbaronii cu domenii de sute de hectare, din categoria „mama sunt eu”, protejati de tudorei, dorneni, turcesti, securei.

 3. Sa ne spuna guvernul la cat a ajuns luna aceasta pensia cea mai mare din romania. A depasit 80000 de lei pe luna ?

 4. „Guvernul Orban se reunește joi în prima ședință după căderea moțiunii de cenzură”
  Mai citiți o dată titlul. Ce a căzut? Moțiunea sau Guvernul?

  • Asa este si pe mine m-a zgâriat rau tare.
   A cazut limba romana in Redactie.

  • Cu asemenea greșeli nici nu te mai atrage site-ul asta…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.