G4Media.ro

Guvernul mai trimite 15 milioane de lei Primăriei Timișoara pentru compensarea energiei…

Guvernul mai trimite 15 milioane de lei Primăriei Timișoara pentru compensarea energiei termice, anunță subprefectul de Timiș

După ce în luna noiembrie Primăria Timișoara a primit un ajutor guvernamental de 54 de milioane de lei pentru a putea asigura furnizarea căldurii și a apei calde în municipiu, Guvernul a mai trimis săptămâna aceasta 15 milioane de lei, anunță subprefectul de Timiș, citat de Opinia Timișoarei.

„Guvernul Romaniei scoate din nou din impas primaria timișoreana în problema incalzirii centralizate a orasului. Acum, rezolvarea a venit prin transferul unei sume de peste 15,4 milioane lei reprezentand aplicarea retroactiva a schemei de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022. Astfel, pentru luna noiembrie compensarea este de 4.103 mii lei, iar pentru luna decembrie 11.300 mii lei. Banii vor fi in trezorerie si vor asigura linistea abonatilor Colterm cel putin pana la inceputul lunii februarie”, a anunțat subprefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu pe pagina sa de Facebook.

Compania de termoficare din Timişoara, Colterm, anunţa pe 17 ianuarie că a cheltuit banii alocaţi anul trecut de Guvern şi solicita ca Executivul să mai aloce bani pentru continuarea furnizării de agent termic în municipiu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Draganescu (PNL) se bate cu caramida-n piept ca vin niste bani de la guvern, dar uita sa aminteasca si faptul ca fostul primar Nicolae Robu (tot PNL) a lasat Colterm in colaps, cu datorii de peste 300 milioane de lei!
    https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/colterm-are-datorii-istorice-de-aproape-320-de-milioane-de-lei-cum-vrea-primaria-sa-salveze-compania-de-termoficare-1374307/
    Acum, PNL este aliat cu PSD si la Timis si trage cu toate tunurile in primarul Fritz (USR), „uitand” de dezastrul lasat in urma la primarie de PNL si de Robu.

  2. Taxele de la fetesti plătesc caldura la Timișoara pentru ca Fritz și-a luat vila pe bani chinezești

    • @uite asa – Taxele de la Fetesti ajung inapoi la Fetesti +o parte din taxele de la Timisoara. Bucurestiul a cerut de la guvern pt. termoficare 1 miliard de lei in conditiile in care are contract de furnizare a gazului la in pret de 4 ori mai mic ca Timisoara. Guvernul plafoneaza si compenseaza doar consumatorii casnici, iar termoficarile din marile orase platesc un pret la gaz enorm , in conditiile in care o gramada de institutii publice sunt racordate la sistemul centralizat. In rest aberezi ca toti postacii USL.

  3. Vivat USR…sau ceva de genul 🙂

  4. Ar fi trebuit ca pe langa cele 15 milioane sa le trimita si o lumanare! Eventual si niste coliva!