G4Media.ro

Guvernul de la Madrid propune taxarea cu 3% veniturilor realizate de Google,…

Guvernul de la Madrid propune taxarea cu 3% veniturilor realizate de Google, Amazon sau Facebook în Spania/ Măsura ar urma să se aplice la sfârșitul anului

Guvernul spaniol a trimis Parlamentului un proiect de lege care prevede taxarea veniturilor generate de giganţii din domeniul Internetului, precum Google, Amazon sau Facebook, în Spania, a declarat marţi ministrul Bugetului, Maria Jesus Montero, informează Reuters.

Guvernul de la Madrid propune o taxă de 3% care se va aplica doar marilor companii din sectorul digital care realizează venituri de peste 750 de milioane de euro pe an la nivel global şi de peste trei milioane de euro în Spania, a precizat Maria Jesus Montero.

Aceasta a menţionat însă că taxa, care ar putea aduce aproximativ un miliard de euro pe an la bugetul de stat, nu se va aplica până în luna decembrie a acestui an, în ideea de a permite Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) să ajungă la un acord global cu privire la taxarea giganţilor internetului.

Cu toate acestea, opoziţia exprimată de SUA, unde îşi au sediul multe companii din sectorul Internetului, a împiedicat realizarea de progrese cu privire la o taxă globală coordonată, ceea ce a determinat unele ţări (precum Franţa şi Marea Britanie) să introducă propriile lor taxe, măsură care a declanşat ameninţări de represalii, via tarife vamale, din partea Washingtonului.

De asemenea, Cabinetul de la Madrid a aprobat marţi o lege privind taxarea tranzacţiilor financiare cu 0,2%, ceea ce ar putea aduce la buget aproximativ 850 milioane de euro, a apreciat Maria Jesus Montero. Noua taxă se va aplica pentru tranzacţiile cu acţiuni la companiile listate care au au o capitalizare de piaţă mai mare de un miliard de euro. Potrivit datelor furnizate de firma de cercetare de piaţă Refinitiv, în Spania sunt aproximativ 60 de astfel de companii.

Parlamentul de la Madrid ar urma să aprobe ambele proiecte legislative în lunile următoare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Foarte bine fac..la ei se poate…la noi daca sa pus taxa de 2 %pentru banci,firmele din energie si telecomunicatii toti rezisti ,pnlisti,useristi,santa klaus au inceput sa le planga de mila..

    • Gândește-te cum ar fi dacă ți-ar lua cineva 2% din bani când îi iei de pe masă să-i bagi în buzunar, când îi muți din buzunarul de la piept în ăla din spate de la blugi, și când îi înmânezi vânzătorului.

      2% taxă la bănci, telecom și energie înseamnă fix facturi cu 2% mai mari pentru tine la orice serviciu bancar, minut de voce, MB de date și kw de energie. Este o taxă de 2% pe care tu o plătești, băncile și firmele din telecom și energie doar o colectează. Exact ca TVA-ul.

  2. Este foame de bani sau presiune de la rasarit ca sa taxeze companiile americane. Legea nu este corecta pentru ca ar trebui impozitate toate companiile care fac reclama pe internet, nu doar cele mari.
    Taxarea Google este o idee destul de proasta daca se ia in calcul ce contributie a avut Google la imbunatatirea mediului online in ultimul deceniu. Mai multe taxe inseamna mai putini bani pentru research deci plafonarea tehnologiei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.