G4Media.ro

Guvernul de la Budapesta devine jucător imobiliar în toată Europa Centrală și…

Guvernul de la Budapesta devine jucător imobiliar în toată Europa Centrală și de Est: vrea să cumpere toate imobilele care au legătură cu Ungaria

Guvernul Ungariei a inițiat un proiect legislativ, trimis deja în Parlament, care i-ar da posibilitatea să cumpere proprietăți imobiliare în toată Europa Centrală și de Est, transmite portalul Daily News Hungary. Guvernul Viktor Orban, care are un plan economic agresiv în toate statele învecinate, va deveni jucător pe piața imobiliară din regiune prin intermediul unei fundații controlate de guvern.

Același model al fundației guvernamentale e folosit de guvernul Ungariei și în cazul planului economic pentru Transilvania, gestionat de Fundația Pro Economica, condusă de un membru UDMR și care raportează Budapestei.

Ce va cumpăra guvernul Ungariei? Orice proprietate imobiliară care are orice legătură cu Ungaria sau cu cetățenii maghiari, inclusiv legături istorice, culturale sau arhitectonice. Practic, plaja de posibile achiziții este uriașă, potrivit Daily News Hungary.

Guvernul va cumpăra clădirile vizate și le va reface și gestiona, potrivit proiectului legislativ inițiat de vicepremierul Zsolt Semjén.

Ungaria a făcut deja astfel de achiziții în regiune, un exemplu fiind fostul Hotel Pannonia din Satu Mare, caracterizată de portalul maghiar drept cea mai frunoasă clădire în stil Art Nouveau din Transilvania, achiziționată de o companie guvernamentală maghiară în 2018.

Foto: Viktor Orban / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

20 comentarii

 1. Si pamanturile, nu? Ar putea lua Ardealul foarte simplu, romanii vand tot oricui, ei sunt lacheii perfecti, stergatorii de pantofi ai tuturor strainilor!

 2. Romania are nevoie de un caine de paza , de aceea votez pro romania.

  • Victore, tu esti ma?

  • esti platit de ponta sa-i faci campanie, postacule, asa e cand nu te duce capul sa faci o meserie, ajungi sluga la partid

  • Adica vrei sa zici ca nu vrei sa ne vindem tara Europei de vest dar vrei sa ne vindem tara chineziilor nu? XD

   Mai bine cu Winnie the Pooh (Xi ping pong presedintele chinei) care te baga in lagar daca vorbesti urat de el nu? ahahaha

  • Bad@-fake/Scaraotchi-fake,
   Tu esti, fratioare?

  • mars la antene mai pinochio!

 3. ce panarama :))))

 4. Sa cumpere si cladirile din ardeal, alea pe care statul roman le lasa de 100 de ani sa se degradeze! F bine face Ungaria! Ardealul se dezvolta prin investitiile directe ale Ungariei! Ardealul pompeaza bani in regat si in oltenia si in moldova! Banii ardelenilor sunt furati! Ardealul e contributor net la o tara falimentara si hoata, condusa de niste corupti, putrezi de corupti din administratia damboviteana!

  Felicitari Ungaria! Cumparati tot! Pentru romania conteaza doar granitele, in rest, ce se intampla in interiorul granitelor, nu conteaza! Nu conteaza ca nu avem sanatate, educatie, infrastructura, ca avem coruptie, ca tot statul este un putregai, nu conteaza inechitatea sociala, discrepantele, pt unii statul roman de muma (pensii speciale care sunt de 10 – 100 ori mai mari decat salariul minim), justitia (salarii imense de 25.000 ron net, chirii de 1000 euro net per luna) etc

  Cumparati-ne cu totul, Ungaria! Cu tot cu oameni! Nu mai vrem sa dam contributii de zeci de mii de lei pe luna, unui stat falimentar, care nu face nimic cu ei, doar ne imprumuta copiii pt pensii si salarii! Statul roman exista pt 1.5 mil de bugetari si pt 300.000 de pensionari militari speciali! Atat! Pentru restul, romania nu exista! Deci da, hai, cumparati-ne cu totul!

 5. Oricum ungaria investeste masiv in Ardeal: vezi aeroportul brasov, vezi canalizarea in zona aeroportulului (stupini – ghimbav), vezi investitiile in harghita – covasna! Apoi investeste in educatia copiiilor care au minim un parinte maghiar! Le asigura alocatia, mult peste ceea ce le ofera romania! Romania doar le fura contributiile parintilor lor!

  Ungaria joaca inteligent, romania joaca la pacanele pe pensii speciale militare, pe salarii ale unui aparat bugetar supradimensionat, ineficient, incompetent, corupt! Asta-i diferenta: romania se imprumuta cu scadenta de 30 de ani pt pensii si salarii nesimtite, amanetand viitorul copiiilor sai, in timp ce ungaria investeste in educatie, cultura, sanatate, infrastructura, industrie auto etc !!!

  E doar o chestiune de timp, daca nu schimbam ceva, ca noi romanii, sa cerem unirea cu ungaria !!! Romania ne fura contributiile de zeci de ani, nefacand nimic cu banii aia! Ne amaneteaza copiii la ruleta!!! Destul!

 6. Romania le-a retrocedat jumătate Transilvania, chiar și proprietățile pentru care statul român a plătit despăgubiri optanților mai mult de 100t aur…..

 7. F bine! Forta ungaria, scapa-ne de hotii de dambovita! Singura scapare pt noi ardelenii romani este ungaria mama! D-ne ajuta! Vrem educatie, sanatate, infrastructura! Sa nu mai fim furati! Sa nu ne imprumutati copiii pe 30 de.ani pt pensii speciale si salarii!

  • Bine ca face cineva ceva, sa nu mai arate cladirile monument, bijuteriile arhitectonice transilvane ca mahalalele sudiste! Interesant este ca Bucurestiul cinstit niciodata nu are bani si nici vointa pentru nimic, dar „diktatura corupta”, numita Ungaria are bani sa salveze 1 milion de locuri de munca si zeci de mii de firme, sistemul medical sa fie la inaltime pe timp de criza, sa finanteze o serie de proiecte in tarile vecine, sa ajute tarile vecine, etc. etc., fara sa recurga la imprumuturi. Spre deosebire de guvernul roman care doar in 6 luni ne-a impovarat cu imprumuturi de peste 15 miliarde euro…

 8. Bravo Viktor Orban, bravo Ungaria.
  Refaceti legaturile Ardealului cu lumea civilizata ca altfel aceasta provincie va deveni un Gujarat (sau o Oltenie).

 9. @Tibi Nu fi trist. Tie îti lãsãm Bãile Herculane. Si dacã îl rogi frumos pe Bolojan mai poti veni si la Oradea, dar numai dacã vei putea suporta indicatoarele trilingve (rom. hun, eng).

 10. Asta in timp ce criminalii de la noi au vandul Fundatia Gojdu. Tariceanu si mr Unguent, vanzatori de tara.

 11. Foarte tare! Bravo! Decât să fie lăsate în paragină, mai bine așa. Statul român nu este în stare să aibă grijă de nimic.

 12. Trist adevăr.Nu te temi de hoți cum te temi de cei aproape800 de parlamentari care nu iubesc nimic din Romania.Sant:lupi paza la oi😩