G4Media.ro

Guvernul britanic anunță planul de a interzice tacâmurile, farfuriile și paharele din…

Guvernul britanic anunță planul de a interzice tacâmurile, farfuriile și paharele din polistiren de unică folosință din Anglia, ca parte a ceea ce numește “războiul împotriva plasticului”

Măsura va contribui la reducerea gunoiului și la reducerea cantității de deșeuri din plastic din oceane, potrivit guvernului de la Londra. O consultare asupra politicii va fi lansată în toamnă – deși guvernul nu a exclus includerea altor elemente în interdicție.

Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au deja planuri de a interzice tacâmurile din plastic de unică folosință, iar Uniunea Europeană a introdus o interdicție similară în iulie – punând sub presiune guvernul britanic să ia măsuri similare pentru Anglia.

În medie, fiecare persoană din Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit) folosește 18 farfurii de plastic de unică folosință și 37 de tacâmuri de plastic de unică folosință în fiecare an, conform cifrelor guvernamentale.

Guvernul speră, de asemenea, să introducă măsuri în cadrul proiectului său de lege privind mediul pentru a combate poluarea cu plastic – cum ar fi un sistem de returnare a garanțiilor pe sticlele de plastic pentru a încuraja reciclarea și o taxă pe ambalajele din plastic – dar acest nou plan ar fi un instrument suplimentar.

Ministrul mediului, George Eustice, a declarat că toată lumea a “văzut daunele pe care plasticul le aduce mediului nostru” și este corect să “punem în aplicare măsuri care să combată materialul plastic împrăștiat neglijent prin parcurile și spațiile verzi și ajuns pe plaje”.

Jo Morley, de la grupul de campanie City to Sea, a declarat la BBC că salută știrea, dar acesta este “doar vârful aisbergului”.

E nevoie ca guvernul să meargă mult, mult, mult mai departe, ne confruntăm cu o criză a plasticului și trebuie să închidem robinetul. Ne confruntăm cu adevărat cu o criză de mediu, oceanele noastre sunt pline de plastic și ucid viața marină, dăunează ecosistemelor și amenință sănătatea umană” a mai spus Morley.

BBC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter