G4Media.ro

Guvernul britanic a ridicat nivelul de alertă teroristă din Regatul Unit la…

Sursa foto: Captură video - Twitter / GB News

Guvernul britanic a ridicat nivelul de alertă teroristă din Regatul Unit la „grav”, în urma exploziei unui taxi în Liverpool / Poliția antitero a calificat atacul drept „incident terorist” / Imagini din momentul exploziei

Nivelul de alertă teroristă în Regatul Unit a fost ridicat la „grav”, faţă de cel precedent, „substanţial”, după explozia unui taxi duminică, la Liverpool, a anunţat luni ministrul de interne britanic Priti Patel, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Nivelul „grav” de alertă teroristă în Regatul Unit se traduce prin faptul că probabilitatea unui atac este ridicată.

Vorbind cu mass media audio vizuală, ministrul de interne, Priti Patel a spus: “Centrul Comun de Analiză a Terorismului, Jtac, sporește acum nivelul de amenințare al Regatului Unit de la substanțial la sever. Și există un motiv pentru asta, și acesta este pentru că ceea ce am văzut ieri este al doilea incident într-o lună.”

Ultima dată când nivelul amenințării a fost ridicat la “sever” a fost în noiembrie 2020, în urma unui val de atacuri teroriste în toată Europa. Patru persoane au fost împușcate de un bărbat înarmat la Viena, iar alte trei au fost ucise într-un atac cu cuțitul la Nisa.

În februarie 2021, nivelul a fost redus la “substanțial”, ministrul de interne, Priti Patel, declarând atunci că reprezintă o “reducere semnificativă” a impulsului atacurilor în întreaga Europă.

Există cinci niveluri de amenințare teroristă, doar “Critic” mai ridicat decât „Sever”. Autoritățile au anunțat ultima dată un nivel de amenințare “critic” în urma atentatului cu bombă la trenul din stația de metrou Parsons Green din Londra în 2017. Ministrul Patel a declarat atunci că nivelul amenințării teroriste a fost ridicat deoarece au avut loc două atacuri în decurs de o lună.

Explozia unui taxi, duminică, în faţa unui spital pentru femei la Liverpool, în nordul Angliei, a fost calificată luni drept ”incident terorist” de poliţia antitero, însărcinată cu ancheta.

Poliţia a explicat că dispozitivul explozibil care a aruncat în aer taxiul era fabricat artizanal şi a fost adus la bord de un pasager care a murit în explozie.

Un al patrulea individ având legătură cu acest caz a fost arestat luni, după ce în ajun fuseseră reţinuţi trei indivizi. Şoferul taxiului a supravieţuit exploziei şi este internat în spital, starea sa fiind stabilă.

Sursa foto: Captură video – Twitter / GB News

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Ce atac bre , au mai terminat rusii cu un turnator probabil.

  2. We all know, that people are the same wherever you go- cânta Paul Mc Cartney în duet cu Stevie Wonder prin anii de început ai Internaționalei socialiste reloaded 1981-82. Mulți și-au suflat nasul în batistă la auzul mesajului piesei Ebony and Ivory iar acum își înjură prostia în mască. Nu, oamenii nu sunt la fel peste tot și pentru asta s-au construit granițe. Pentru asta și altele la fel.

  3. 50% din Pool e infectat cu ci.ori sh.1t.sla.mi.ste si ma.i.mu.toi , ministresa de interne (un transplant din india) poate sa ridice cate nivele de alerta vrea ea, problema lor e demografia alogena

  4. Pai cum, nu se laudau ca odata iesiti din UE dispare si terorismul?! Ei sustineau asta, nu altii… cei care au propus BREXIT.