G4Media.ro

Guvernul Australiei confirmă interdicţia de trei ani pentru Novak Djokovic / Aceasta…

Sursa foto: Pixabay

Guvernul Australiei confirmă interdicţia de trei ani pentru Novak Djokovic / Aceasta este o decizie standard conform ordinului de deportare

Tenismanul Novak Djokovic, liderul mondial, va primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia, după ce viza de intrare a sârbului a fost anulată a doua oară şi definitiv de Tribunalul federal australian, a confirmat Guvernul Australiei, citat de DPA.

Djokovic, de nouă ori campion la Australian Open, a eşuat în încercarea sa de a-şi apăra titlul şi de a revoca anularea vizei sale de către ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, în faţa Tribunalului federal australian.

Campionul sârb, care nu s-a vaccinat contra Covid-19, urma să joace luni contra conaţionalului său Miomir Kecmanovic la Australian Open, unde Djokovic ataca al 21-lea său titlu de Grand Slam.

După plecarea lui din Australia, Djokovic nu va mai putea intra în această ţară în următorii trei ani, o interdicţie standard conform ordinului de deportare din temeiul Legii privind migraţia, deşi acest subiect este sub rezerva unei cereri şi el ar putea primi permisiunea să revină mai devreme.

Dar aşa cum stau lucrurile în prezent, Djokovic, 34 ani, va rata următoarele trei ediţii ale primului Grand Slam al anului.

Vorbind la Today Show, ministrul australian de interne, Karen Andrews, a precizat că ”acea anulare a fost confirmată de Curtea federală, deci ca urmare i se va interzice intrarea în ţară timp de trei ani. Acum, există câteva motive convingătoare care pot fi analizate, dar totul este ipotetic în acest moment. Orice cerere va fi analizată pe fond”.

Odiseea lui Djokovic a început pe 5 ianuarie, când a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Luni 10 ianuarie, Djokovic a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei, iar în data de 14 ianuarie ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, i-a anulat, din nou viza de Australia a liderului mondial, pe motive de ”interes public”.

Novak Djokovic deţine recordul de titluri de Mare Şlem câştigate (20), împreună cu Rafael Nadal şi Roger Federer. Djokovic este şi deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Wow,nu au făcut rabat,australienii…

  • Nu nu au făcut. Greu de înțeles într-o țară ca România unde regulile/legile exista numai ca sa apara excepții pentru ca ești politician, sportiv, „vedeta” sau ești bogat.

 2. Idioți!
  Deci nu doar anul ăsta, și următoarele ediții ale AO vor fi complet irelevante!

 3. În astfel de situații deciziile pot sa face diferența și sa rezolve o situație cât de cât acceptabil. Aici intervine de fapt finetea actului decizional. Da, statul australian a aplicat legea după încurcătura începută de organizatorul turneului cu sau fără complicitatea lui Novak. Dar, în același timp poți sa aratii și înțelegere și deschidere și ar fi fost suficient o interdicție de un an de zile. Dacă la anu’ în continuare o sa fie pandemie și o sa exista aceleași restricții tot aia este. Cu siguranță Novak nu va încerca sa între în țară considerând precendentul de anul acesta. Daca nu mai sunt interdicții lucrurile revin la normal.

  • Am înțeles ca are de plătit o suma frumoasa pentru cheltuielile de judecata. În locul lui i-aș da în judecata pe organizatorii turneului pentru ca l-au amăgit ca poate sa participe și sa treaca prin tot acest calvar. Aici s-ar vedea dacă a fost sau nu înțeles cu ei pe acest subiect. Posibil ca sa nu mai fie invitat, dar oricum peste trei ani nu se știe dacă va mai participa.

  • A mintit autoritatile vamale. Trebuie o pedeapsa mare pentru asta, pentru ca altfel toti am face-o, daca nu avem nimic de pierdut

 4. Impostorul s scapat usor.

 5. Deportare?!!!? Sau expulzare??? A se consulta DEX-ul pentru neștiutori.

 6. @Ion :
  Daaaa…trebuia împușcat frate ! Dar mai întâi trebuia dus la Guantanamo Bay și torturat doi-trei ani și după aia împușcat sau gazat ceva…
  Niște lagăre ar fi bune…

  • Numai aiureli spuneti, la ce va folosesc? Nu vedeti ca nu convingeti pe nimeni ce incercarea asta fortata de a compara tarile democratice cu regimuri totalitare?

  • Australia este la fel de democrată ca și Germania, după ce a câștigat alegerile Hitler (pe care, apropo, le-a câștigat cât se poate de democratic!). Așa că – vorba lui Solomon – nu este nimic nou sub soare!

   ”Lumina lămpii nu va mai lumina în tine şi nu se va mai auzi în tine glasul mirelui şi al miresei, pentru că negustorii tăi erau mai-marii pământului, pentru că toate neamurile au fost amăgite de vrăjitoria (PHARMAKEIA în originalul grec) ta…” Apocalipsa 18:23

   Negustorii Babilonului (fonduri de investiții, concerne bancare, big pharma, big IT – marii câștigători ai p(l)andemiei planetare) au ajuns mai marii pământului – adică îi cheamă la raport pe miniștri, pe prim-miniștri, pe președinți, etc. Iar PHARMAKEIA (care conform concordanței Strong înseamnă use or administration of medicine, drugs or spells) pune cireașa pe tort: amăgește TOATE neamurile (și pe australieni, și pe americani, și ruși, și pe români, și pe aborigeni, etc).

   În această competiție a amăgelii globale Australia este pur și simplu campioană, luănd-o mult înaintea altor neamuri. Vor urma și alte neamuri.

   Întrebarea mea de final este aceasta: ”Vei fi și tu printre cei amăgiți?”

  • Consumi o gramada de hartie (spatiu) sa spui niste prostii, banalitati scremute.
   Stai jos.

 7. excelente urări, bravos novax, hai Simona

 8. Deci dupa tine, cand se retrage Djokovic (ca doar nu o juca cand i-o atarna pielea pe el), tenisul va deveni irelevant. Mai sa fie…
  Eu pot intelege fani neconditionati ai unor sportivi, da’ pe cei care devin obsedati nu prea…