G4Media.ro

Guvernul aprobă realizarea unui sector de drum de 9,4 km care va…

Sursa Foto: Facebook / Trafic Valea Prahovei

Guvernul aprobă realizarea unui sector de drum de 9,4 km care va ajuta la descongestionarea traficului în Buşteni şi Azuga / Investiţia se ridică la peste 838,28 milioane lei

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui sector de drum în lungime de 9,4 km, necesar descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Buşteni şi Azuga, investiţie în valoare totală de peste 838,28 milioane lei, pentru care a fost încheiat un Acord de parteneriat între CNAIR şi Consiliul Judeţean Prahova, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, finanţarea obiectivului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, prin Programul operaţional Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi din alte surse legal constituite.

„Realizarea obiectivului, care are prevăzută o durată de execuţie de 36 de luni, va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul oraşului, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor şi reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului”, se arată în comunicat.

Printr-o altă hotărâre, Guvernul a aprobat şi realizarea unui traseu complementar, la ieşirea din localitatea Breaza, în lungime de 5,8 km.

Pentru realizarea investiţiei, în valoare totală de peste 341 milioane lei, a fost încheiat un acord între CNAIR şi Consiliul Judeţean Prahova.

„Finanţarea obiectivului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, prin Programul operaţional Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi din alte surse legal constituite. Durata de execuţie a obiectivului este de 2 ani. Realizarea obiectivului va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul oraşului, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor şi reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului”, conform comunicatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In cati ani e gata? Intreb pentru nepot, ca eu nu mai sper…