G4Media.ro

Guvernul a suplimentat bugetul pentru bursele de studiu ale elevilor români din…

Guvernul a suplimentat bugetul pentru bursele de studiu ale elevilor români din Ucraina

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pentru acordarea burselor de studiu pentru elevii etnici români din Ucraina, suma alocată pentru anul şcolar 2019-2020 fiind de 6 milioane de lei, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Un alt proiect de hotărâre de guvern vizează suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului pentru acordarea burselor de studiu pentru elevii etnici români din Ucraina. Vorbim, pentru anul şcolar 20192-2020, de o sumă de 6 milioane de lei care va constitui un sprijin pentru elevii care au ca limbă maternă şi studiază în limba română, din Ucraina”, a declarat Ionel Dancă, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.

Sursa Foto: port popular romanesc Ucraina/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Parca ucraina daduse o lege prin care invatamantul se face exclusiv in limba ucrainiana? Unde mai merg bursele alea atunci?

  2. Parca nu erau bani la buget, haimanalelor!

    • Daca nu dadeau, imediat se gasea cineva sa strige „nu va pasa de oamenii aceia, tot români sunt, da’ va uitati doar ca parintii lor n-au drept de vot în România, etc.” Sigur, numele comentatorului n-ar fi fost Lia…