G4Media.ro

Guvernul a înghețat indemnizațiile demnitarilor prin ordonanță de urgență/ Decizia privind cumulul…

Guvernul a înghețat indemnizațiile demnitarilor prin ordonanță de urgență/ Decizia privind cumulul salariilor cu pensia a fost amânată până după pronunțarea CCR

Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, să înghețe indemnizațiile demnitarilor și punctul de amendă la nivelul din 2019 și să suspende plata pensiilor speciale pentru primari. În schimb, cumulul pensiei și salariul nu este reglementat prin actul  normativ, consilierul premierului Ionel Dancă afirmând că se așteaptă decizia Curții Constituționale pe această temă, în urma sesizării depuse de către PSD.

”După ce Guvernul și-a angajat răspunderea pentru corectaarea prevederilor nocive ale OUG 114, PSD, într-un gest iresponsabil, a atacat la Curtea Constituțională acest proiect de lege și împiedică măsurile necesare  echilibrării bugetului. Guvernul a fost nevoit să adopte o ordonanță de urgență care să permită intrarea în  vigoare a prevederilor pentru care și-a angajat răspunderea.  Cumulul salariului  și pensia a fost atacat la CCR și, din respect față de instanța de contencios constituțional, Guvernul nu a adoptat o măsură cu privire la această prevedere. În rest, sunt  chestiuni necesar normale care trebuiau adoptate”, a declarat Ionel Dancă la finele ședinței de Guvern de luni.

Astfel au fost înghețate indemnizațiile pentru demnitari fără a fi luată în calcul majorarea salariului minim pentru 2020, salariu care este luat ca reper pentru nivelul indemnizațiilor demnitarilor. În plus a fost suspendată plata pensiilor speciale pentru aleșii locali. De asemenea, nivelul sporurilor a fost stabilit la cuantumul lunii decembrie 2019 pentru anul 2020.

Alte măsuri prevăd încetarea detașărilor din sectorul privat al unor bugetari și au fost anulate prevederile OUG 114 privind pilonul II de pensii, cum ar obligația de majorare suplimentară a capitalului fondurilor de pensii.

Prin aceeași ordonanță de urgență a fost eliminată taxa pe active bancare și taxa de 2% pentru companiile din sectorul energetic, iar punctul de amendă a fost înghețat la 145  de lei deci a fost eliminată corelarea cu salariul minim, a mai  anunțat Dancă.

Foto: Ionel Dancă/ captură video

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Rog sa mi se raspunda la o treabă: scoti supraacciza pe combustibil de 5,85 miliarde de lei in 2 ani, undeva peste 500 milioane de euro pe an desi strada nu a tipat dupa asta, urli ca esti pe buza prapastiei, lasi deficitul sa se duca la 3,6%, tai de la educatie si cercetare ca mai apoi sa finantezi deficitul prin împrumut. Puteai sa anunți ca faci un spital cu banii astia sau A8 ul atat de cerut ca si asa ai anuntat ca nu-i eligibil exercitiul asta la finantare europeană . Astia sunt bine la mansarda?

  • Liberali, economiști… Tăriceanu ia învățat bine

  • ”Rog sa mi se raspunda la o treabă: scoti supraacciza pe combustibil de 5,85 miliarde de lei in 2 ani, undeva peste 500 milioane de euro pe an desi strada nu a tipat dupa asta”
   – păi o face în ciuda ”străzii” care voia, de fapt, ca banii ăia să ajungă la MAfia PRO-PSD-ALDE
   ” ca să urli ca esti pe buza prapastiei, lasi deficitul sa se duca la 3,6%, ” – ce tupeu, când putea să-l ascundă din pix, cum făcea discotecarul derbedeu
   ”tai de la educatie si cercetare”- chiar așa, și oamenii mafiei PRO-PSD-ALDE de unde mai sifonează?
   ” ca mai apoi sa finantezi deficitul prin împrumut. ”- când mafia securistă a lăsat conturile pline cu fonduri aduse special de ei, de interlopi, din surse proprii
   ”Puteai sa anunți ca faci un spital cu banii astia sau A8 ul atat de cerut”- unde, mai e loc? că ”s-au făcut” toate, ”din scoarță în scoarță”, nu ” asa a anuntat” șeful mare de la aprozar la programul de guvernare al roșiei glifosate încă de acum 4 ani?

   Trolii ”astia sunt bine la mansarda?”

  • Pamflet
   Pai sa se inghete odata salariile bugetarilor, ca psd le marea in fiecare luna

 2. Liberali, economiști… Tăriceanu ia învățat bine

 3. Guvernul lui peste..nu maresc alocatiile copiilor dar nu taie pensiile speciale…de asemenea nu mai impoziteaza firmele din energie si bancile cu 2 % care aducea un miloard de lei…dupa cum se vede este guvernul totul pentru multinationale ,nimic pentru populatie…

  • Gogu? Muresan? Care-i numele de familie?????

   Aferim!

  • Adevarul e ca taxa de 2% zacea in conturile ANRE si nu producea nimic, fiind de fapt una din pusculitele pentru proiectele (a se citi tunurile) lui Livache, gen FNDI. Asa ca de data asta Sica are dreptate.

 4. Care sunt proiectele serioase asumate de către PNL? Cum stăm cu pensiile speciale, care, fără discuție, trebuie să dispară definitiv. Care este procentul din PIB alocat investițiilor? Care este reforma serioasă aplicabilă modernizării administrației publice? Etc, etc, etc. Nu vă este clar că CCR-ul, având în vedere ce personaje sinistre o populează, va decide în favoarea psd-ului nu în beneficiul societății, așa cum s-a tot întâmplat în ultimii ani? Cine își pune speranțele în CCR, fie este extrem de naiv, fie nu gândește deloc, fie încearcă să ne prostească spunându-ne că, vedeți, noi am vrut, dar CCR-ul a decis altceva. Care sunt procentele din PIB destinate educației, sănătății, infrastructurii de toate felurile? Ridicole, având în vedere nevoia de reformă a acestora. Veți vedea că și anul acesta deficitul va fi unul foarte mare, peste 6%. Deficit acoperit din împrumuturi, pe care, fiți convinși, tot noi le vom plăti și generații întregi de aici înainte.

 5. Întâmplător pe 5 am luat un radar , 6 puncte amenda iar nivelul punctului era de 223 lei . Ce se întâmplă cu aceste amenzi suprataxate că să zic așa? Rămân la același nivel cum au fost aplicate sau au prevăzut și măsuri compensatorii pentru cele date până în ordonanța? Daca știe cineva și poate să răspundă mulțumesc.

  • Ghinion.Legea contraventionala este cea in vigoare la data sanctionarii, nu benefiezi de legea mai favorabila ca la penal.

  • Deci multa muie PSD . Mulțumim pentru contestare și va „ajutam” la vot.

 6. Așteptăm ca noi guvernanți sa facă schimbări majore, bugetul să fie crescut pri alte metode decât prin creșterea taxelor și impozitelor iar salariile din sectorul public sa fie sub cele din mediul privat. Atunci vom avea o economie sănătoasă.

 7. Bine spus. Am vrea sa vedem raspunsul.

 8. Zecile de morți pe șosele in doar cîteva zile de sărbători au determina guverul să ia măsura drastică de a NU mari amenzile! Bravos națiune, halal să-țj fie! Ce le pasă, ei au girofare!

 9. Cum se vor soluționa creșterile salariale de 25% pentru anul 2019, și 25% pentru anul 2020, cresteri de care nu au beneficiat funcționarii publici din administrația publică locală ?
  Cum se vor majora salariile funcționarilor publici din administrațiile locale în anul 2020, odată cu majorarea salariului minim pe economie, fiind considerat reper în stabilirea salariilor funcționarilor publici ? În cazul în care sunt funcționari care au salariul egal cu cea a viceprimarului, cum se va majora cu procentul de 7,25, dat fiind faptul că nu se poate depășii indemnizația viceprimarului.

 10. Pai n-au toti bugetarii salariul „legat” de salariul minim ? Idemnizatia „demnitarilor” ar fi mai nimic in acest caz.
  Si la toate astea se aplica sporurile. Un tren intreg.

 11. Nu desființați dreq odată CCR ul?!

  • Ar vrea politicienii sa fie desființat, desigur nu au reusit si se lucreaza la politizare… deci da, ti se va indeplini dorinta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.