G4Media.ro

Guvernul a discutat un proiect de OUG pentru ca angajaţii din asistenţa…

Guvernul a discutat un proiect de OUG pentru ca angajaţii din asistenţa socială să prezinte dovada vaccinării, test negativ sau dovada trecerii prin boală / Cîțu: Mergem în această direcție. Testarea se va face pe banii angajaților, statul oferă vaccin gratuit

Guvernul a discutat, miercuri, în primă lectură, un proiect de ordonanță de urgență potrivit căruia angajaţii din domeniul asistenţei sociale vor fi obligați să prezinte fie dovada vaccinării anti-COVID, fie săptămânal test negativ, fie dovada trecerii prin boală. Premierul Florin Cîțu a explicat că autoritățile merg în această direcție pentru mai multe categorii de angajați și a precizat că testarea se va face pe banii angajaților, pentru că statul oferă vaccin gratuit.

„Am discutat un proiect de OUG care stabileşte că angajaţii din instituţii publice din zona asistenţei sociale vor trebui să facă dovada vaccinării, sau să prezinte un test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală”, a declarat premierul.

Întrebat dacă este posibil ca tot prin ordonanță de urgență să fie introduse astfel de măsuri și pentru alte categorii, precum profesorii sau medicii, Florin Cîțu a replicat: „Mergem în această direcţie, clar vom cere testare, personalul medical e vaccinat 70 la sută. Vom vedea cea mai bună variantă”.

Premierul a precizat că, în acest moment, varianta pe care se merge este testarea pe banii angajaților, pentru că statul oferă gratuit vaccinarea.

Ce prevede proiectul de ordonanță de urgență discutat de Guvern:

(1) Furnizorii de servicii sociale publici și privați solicită personalului din centrele rezidențiale, în desfășurarea activității, are contact cu persoanele beneficiare, după caz:

a) dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 sau vaccinării cu prima doză, după caz;

b) adeverința emisă de medicul de familie prin care nu se recomandă vaccinarea persoanei care suferă de boli cronice sau alte afecțiuni;

c) rezultatul negativ săptămânal pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în urma efectuării unui test RT-PCR ori test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 ;

d) confirmarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, prin care dovedește că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

(2) Furnizorii de servicii sociale publici și privați au obligația verificării documentelor prevăzute la alin. (1).

(3) Costurile aferente testării se suportă de angajat.

(4) Prin excepție de la prevederile alin.(3), pentru persoanele care nu s-au vaccinat din motive medicale, costul aferent testării se suportă de direcțiile de sănătate publică județene;

(5) Nerespectarea prevederilor alin.(1) conduce la interzicerea accesului în centrele de servicii sociale, sau, după caz, interzicerea desfășurării activităților care presupun contactul cu persoanele beneficiare.

(6) În aplicarea prevederilor alin.(5), furnizorul de servicii sociale poate dispune, cu acordul angajatului, modificarea temporară, în condițiile legii, a atribuțiilor din fișa postului.

sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Parcă propusese MS ceva de genul pentru medicii din spitale, nu? Cu testare pe banii lor. De ce au retras atunci?

  • Pentru ca se opun sindicatele si pentru ca este neconstitutional.
   OUGul acesta e si el clar neconstitutional, daca il va contesta cineva.

   Prin OUG nu se pot ingradi drepturi fundamentale. Trebuie lege.

 2. Sosoci, v-a luat Superman in vizor!
  Urgent bagati zeama! 🤣🤣🤣

 3. Propunere:
  Cine este obligat, ca pentru a merge la serviciu, sa suporte proceduri medicale din salariu, sa nu mai plătească nici asigurări de sănătate.
  Am fost diagnosticat cu cancer, nu m-am putut opera la stat, medicii aveau voie doar la o operație pe săptămână, dacă asteptam să îmi vina rândul, muream. Am avut nevoie de investigații, le-am suportat din buzunar.
  Apoi am avut nevoie de niște medicamente. Nu le-am putut lua compensate, pentru ca nu funcționa sistemul. Le-am cumpărat fără sa nai aștept o perioadă nedefinita.
  Pentru ce sa nai plătesc asigurări de sănătate, dacă oricum nu pot beneficia de nici un serviciu.

  • si daca tot nu sunt bani in sanatate sa ii cheltuim pe sosocatii cu ADN pur?

  • Dacă tot suntem pe cont în propriu în această țară, mai ales în ceea ce privește sistemul sănătate, atunci sa nu mai plătim nici taxe.
   Ar trebui poate sa nu mai plătim nici asigurarile pentru pensii, banii respectivi sa ii punem fiecare deoparte pentru bătrânețe. Statul nu va fi capabil sa facă asta. Peste 10-20 de ani sistemul va fi în colaps. Dacă tot, vrea reguli, acest stat, dar când e vorba de responsabilități lasă oamenii sa se descurce, sa se descurce și el (statul) fără taxele din munca oamenilor.

  • Atat timp cat nu avem o alternativa/competitie la spitalele de stat nu vom vedea nici o schimbare in bine. Am vazut ca iar se amana subiectul. Sa ai optiunea sa te duci la privat sa platesti un pic in plus (statul sa deconteze acelasi cost ca si la stat) si sa fii tratat cum trebuie, nu sa iei alte bacterii sa iesi mai rau decat ai intrat.
   Cand ai copil si te duci la spitalul Alexandrescu si vezi haosul si orele interminabile pe care trebuie sa le astepti, te duci repede la privat platesti, in 20minute maxim intri, in 20 minute ai analizele si ai plecat acasa cu reteta.

 4. Ioano ,

  cand vi la mine
  la iarna , sa inveti sa schiezi
  cu barbatatu
  vezi ca mi-am luat pisica
  a fost la deparazitare si vaccinare

  o sa o invat bunele maniere
  sa nu te atace 🙂

  🙂

 5. daca nu te intereseaza schiatul
  poate facem sedinte de spiritism

  cu Gaia 🙂

  🙂

  • Exprimarea corecta ar fi „vaccinuri ” nu „vaccin” iar la intrebarea : Câte??
   Câte vrea pl lor si a lui 010..😷🙃( sunt fanul tau ..alupigus )

 6. Mincinosilor.
  Vaccinul nu e gratuit. E din banii contribuabililor.
  Ce adunatura de ignoranti in fruntea tarii!!

 7. Dar de ce vaccinul cu doze infinite si scumpe e moka, iar testarea mult mai ieftina nu este moka? Intreb si eu asa ca prostul? Trebe ca la 1 intepatura sa fie nspe teste mokka ,dupa valoarea in iepuroi!

 8. Cum e gratuit vaccinul ciocflenderilor, si mai ales ca are doze infinite? Au adus guvernatzii bani de acasa? Ce produce guvernul , are fabrica de cuie? Nu tot din impozitele prostanilor au bani? Ia sa nu mai platim impozite si vedem dupa aia cat de gratuita e zeama!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.