G4Media.ro

Guvernul a aprobat miercuri proiectul anti-Huawei pentru rețeaua 5G

Guvernul a aprobat miercuri proiectul anti-Huawei pentru rețeaua 5G

Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul legii 5G, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. Proiectul dă ultimul cuvânt Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în ce privește autorizarea proiectelor și exclude de facto compania chineză Huawei de la operațiunile de realizare a echipamentelor.

„Pe lângă oportunitățile tehnologice, economice și sociale deosebite, implementarea tehnologiilor 5G în România poate facilita manifestarea unor amenințări complexe la adresa securității naționale. Avem nevoie de o abordare coordonată și integrată a securității cibernetice a tehnologiilor 5G pentru diminuarea  riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale. România a demonstrat că tratează acest subiect cu maximă seriozitate și este un partener de încredere la nivelul NATO și UE, aspect recunoscut și subliniat în mai multe rânduri de către partenerii europeni și Aliații noștri”, a afirmat Lucian Bode, care a contribuit la acest proiect pe parcursul mandatului la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Potrivit lui, proiectul de lege are în vedere stabilirea unui mecanism de autorizare prealabilă a producătorilor de tehnologii, echipamente și programe software utilizate în cadrul infrastructurilor informatice şi de comunicații de interes naţional, inclusiv cele de tip 5G.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.