G4Media.ro

Guvernul a aprobat construirea unui cămin studențesc în cadrul Universității din Oradea…

Sursa foto: Facebook Universitatea din Oradea

Guvernul a aprobat construirea unui cămin studențesc în cadrul Universității din Oradea / Va avea acoperiș verde cu plante și spații pentru servit masa / Investiția este de peste 150 milioane de lei

Guvernul a aprobat, vineri, construirea unui cămin studențesc în cadrul Universității din Oradea, a anunțat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, într-un comunicat de presă.

”Nevoia de locuri în căminele studențești este mare, doar două treimi dintre cei care cer locuri la cămin pot primi cazare. În cadrul Universității din Oradea învață 15.500 de studenți, dintre care peste 10.400 sunt din afara localității și peste 5.000 sunt din afara județului”, se arată în comunicat.

Noul cămin va caza 795 studenți  în camere de 2 persoane, cu baie proprie. Vor exista și trei camere pentru persoane cu dizabilități. Clădirea va avea prevăzute spații comune precum săli de lectură, oficiu cu sală de mese și spălătorie, și spații administrative și acoperiș verde cu spațiu de recreere pentru studenți, amenajat cu plante și spațiu pentru luat masa.

Valoarea totală a investiției este de peste 150 de milioane de lei, care vin aproape integral de la Ministerul Dezvoltării. Universitatea din Oradea va constribui cu suma de 2,2 milioane de lei.

În total, Ministerul Dezvoltării finanțează construcția a 20 de cămine studențești în toată România. Pentru 16 a aprobat finanțarea, iar 2 dintre ele au fost finalizate și predate deja în Arad și Alba-Iulia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează