G4Media.ro

Guvernatorul ucrainean din Lugansk spune că rușii vor „calcula și extrage orice…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Guvernatorul ucrainean din Lugansk spune că rușii vor „calcula și extrage orice rezultat care le este favorabil” la „pseudo-referendum”: „Opinia populației nu are nicio importanță”

Guvernatorul ucrainean din Luhansk a descris vineri procesul început de liderii separatiști pro-ruși din regiunea estică drept un „pseudo-referendum”, adăugând că Rusia va „calcula” un rezultat favorabil în urma votului, relatează CNN.

„Rușii vor calcula și vor extrage orice rezultat care le este favorabil”, a declarat Serhii Hayday pe Telegram. „Opinia populației nu are nicio importanță”.

„În fiecare secție de votare este implicat un om înarmat, a cărui apariție ar trebui să forțeze oamenii să voteze cu îngăduință”, a mai spus Hayday.

Regiunea Luhansk este controlată aproape în întregime de forțele ruse și pro-ruse. Dar ea rămâne contestată – forțele ucrainene au eliberat satul Bilohorivka la începutul acestei săptămâni.

Hayday a avertizat că „răspunderea penală” îi așteaptă pe toți cei care ajută la organizarea acestui demers.

„Nu contează cine: fie că este inițiatorul, agitatorul, membrul secției de votare – activitățile de colaborare și cele separatiste sunt pasibile de pedepse de până la 15 ani de închisoare”, a adăugat el.

Mykhailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Volodimir Zelenski, a descris referendumurile din Luhansk și din alte trei regiuni ca fiind un „spectacol de propagandă” menit să ajute la recrutarea în Rusia.

Liderii separatiști din patru regiuni ale Ucrainei afirmă că sunt în desfășurare referendumuri privind aderarea la Rusia.

Liderii occidentali și ucraineni deopotrivă au denunțat exercițiul, care va avea loc în Donețk, Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia, ca fiind o „farsă” fără consecințe juridice, iar demersul este considerat pe scară largă drept o concluzie inevitabilă în sprijinul anexării.

Referendumurile, care contravin dreptului internațional care susține suveranitatea Ucrainei, ar putea deschide calea Moscovei pentru a încadra contraofensiva ucraineană în curs de desfășurare drept un atac la adresa Rusiei însăși.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Bineînțeles că nu contează părerea oamenilor. Chiar dacă ar conta, tot ar găsi ei ceva…

  • Mă refer, chiar dacă ar ieși negativ, tot găsesc rușii ceva, că le-a manevrat nato sau cine știe.

  • Dacă iese negativ, ar putea fi salvarea cremlinului retrăgându-se din Ukraina, ar fi o oportunitate să mai salveze cv putler, sub pretextul că apară democrația.
   Dacă nu Dumnezeu cu mila

  • Adevărat, ar fi cea mai optimă variantă… dar nu îl lasă ăia de sub el. Sunt destui câini care vor să îi sară la gât. Dacă slăbește nodul, iese miros de sânge.

 2. Practica comunistă!

 3. Era de asteptat!

 4. Opinia guvernatorului ucrainean nu are nicio importanta

 5. Nu cred asta! Vor fi alegeri corecte, ca in america si oricare alta țară! 😉.

 6. prezenta va fi de 110% din care 120% vor vota pentru alipire

 7. Cel din Catalonia cat de mult a contat ?
  Parca au votat si aia e…
  Asta cu vointa poporului e asa pentru gura casca