G4Media.ro

Guvernatorul republican al statului american Texas interzice obligativitatea vaccinării pe teritoriul său

Guvernatorul republican al statului american Texas interzice obligativitatea vaccinării pe teritoriul său

Guvernatorul republican al Texasului, Gregg Abbott, a anunţat luni că interzice tuturor entităţilor din statul său, inclusiv companiilor private, să impună obligativitatea vaccinării angajaţilor sau consumatorilor, informează AFP, citată de Agerpres.

„Vaccinul anti-COVID-19 este sigur, eficace şi este cea mai bună apărare a noastră împotriva virusului, însă administrarea sa ar trebui să rămână voluntară, niciodată forţată”, a scris el pe Twitter.

În tweet-ul său, guvernatorul publică comunicatul de presă care anunţă decretul adoptat, potrivit căruia nicio entitate din Texas nu poate obliga o persoană – fie că este angajat sau consumator – să fie vaccinată împotriva COVID-19, dacă aceasta obiectează pe motive de conştiinţă, pe baza unor convingeri religioase sau din motive medicale”.

Decizia vine la o lună după ce preşedintele SUA Joe Biden a declarat că vaccinarea va fi obligatorie pentru aproximativ 100 de milioane de lucrători, funcţionari ai guvernului federal şi angajaţi din sectorul privat.

Anunţul său a stârnit nemulţumirea republicanilor care, în numele libertăţilor individuale, au ameninţat imediat că vor lua măsuri legale.

Abbott, cunoscut pentru opoziţia sa înverşunată faţă de obligativitatea purtării măştii de protecţie, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 în luna august, după ce a participat la un eveniment public desfăşurat în interior. Guvernatorul este vaccinat cu schemă completă.

Deşi aceste decizii care se opun obligativităţii vaccinării şi purtării măştilor de protecţie i-au câştigat sprijinul adepţilor fostului preşedinte Donald Trump, ele i-au atras critici puternice din partea democraţilor din Texas.

Sursa foto: Unsplash/ Clark Van Der Beken

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Exact că la noi cu EU ăia chiar sint stat federal și au și Curte Constitutionala dar sint state independente și fac ce vor. In EU însă cică nu se poate deși nu sint nici măcar stat federal e doar un pact economic cu cele 4 principi.

 2. Deci nu toți muricanii sunt bătuți în cap. Mai au o speranță.

 3. „Interzice obligativitatea” 🙂

  • Interzice impunerea obligativitatii

 4. Texasul nu era și cu interzicerea avortului? Statul american republican AUR.

 5. Parnaie.

 6. Ii tranteste Curtea Suprema de nu se vad. Legile statale nu sunt superioare legilor federale.
  Demagogie americana.

  • Care lege? S-a votat în Congres? Bășinile lui Bideu nu sunt legi.

  • Bai Ioane , nume de sluga, Go f… yourself!

 7. Vreau o țară ca în Texas!

 8. nu i vorba ca nu vrea obligativitate, dar in Texas functioneaza principiul „A man without a gun is a subject/ A man with a gun is a citizen!”, asa ca e cam greu sa obligi lumea.

 9. Romania ca Texas, asta vrem! Pare sa fie crestin adevarat.