G4Media.ro

Guvern: Acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali, amânată până la 1 ianuarie…

Ministrul dezvoltării

Guvern: Acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali, amânată până la 1 ianuarie 2022

Guvernul a decis miercuri să amâne acordarea pensiilor speciale pentru aleşii locali, acestea urmând să intre în vigoare la 1 ianuarie 2022, a declarat Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, în conferința de presă de la finalul ședinței de guvern.

Prevederea este inclusă în ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale.

Întrebat dacă au existat discuţii cu primarii, care au criticat faptul că nu au fost consultaţi înainte de aprobarea ordonanţei, Cseke Attila a spus că a fost „o situație specială” în care nu s-a putut respecta termenul de consultare de 10 zile.

„Realitatea este următoarea – că acest guvern, Guvernul Cîţu, s-a format în 23 decembrie, seara. Este extraordinar de greu să respecţi un termen de consultare de zece zile, când sfârşitul anului este peste opt zile şi când aceste măsuri care au fost prezentate trebuie luate înainte de 31 decembrie, pentru că, altfel, impactul bugetar și toate consecințele sunt cele pe care le cunoaşteţi. Ne vom strădui, în mod evident, pentru respectarea acestor termene de avizare, inclusiv către structurile asociative ale autorităţilor locale, dar astăzi pot să spun că a fost o situaţie specială, din acest punct de vedere, pentru că acum zece zile nu am avut guvern cu puteri depline”, a declarat ministrul.

Primarii din marile orașe, în frunte cu liberalii Emil Boc (Cluj), Mihai Chirica (Iași), Ion Lungu (Suceava), Florin Birta (Oradea) și Ciprian Ciucu (Sectorul 6 din București) l-au criticat dur pe premierul Florin Cîțu pentru proiectul de ordonanță de urgență pus în dezbatere publică doar o zi, proiect ce suspendă pensiile speciale ale primarilor, consilierilor locali și județeni timp de un an și aduce și alte modificări la Codul Fiscal.

„Dialogul instituțional nu este o opțiune a unui ministru sau a unui funcționar din minister , ci o obligație legală a Guvernului Romaniei , statuată atât în Codul administrativ, cât și în Carta europeană a autonomiei locale, iar Asociația Municipiilor din România nu va lăsa nesancționate, public și juridic, derapajele de la această obligație”, a fost mesajul Asociației Municipiilor din România, transmis marți.

Sursa foto: Guvernul României

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Asociația Municipiilor din România e o adunatura de profitori lacomi, cu Boc in frunte.

    • Ne asteapta o guvernare mai rea decat a PSD-lui.

      ”PLAFONAREA”marea ”reforma”a lui Catu.

      Pensii speciale ale judecatorilor/militienilor/militarilor -la fel
      Pensii de serviciu-la fel
      Salarii aberant de mari pentru parazitii de bugetari-la fel
      Micsorarea aparatului bugetar-la fel,adica NU.

      PNL/USR probabil cea mai mare teapa pe care ne-am luat-o.

    • Sa iesi la pensie specială la 45 ani asta înseamnă să fii șmecher în România.

    • Dacă EMIL BOC a impozitat cu 25% pe motiv de criza economica deci stare de urgență se poate so acum cu VASILE CITU.
      Avem precedent.

  2. pensie speciala inseamna discriminare. cum de avocatul popoului si kkr nu realizeaza ca e ceva putred in bucuresti. prea multi premianti care ei dau cu capul ei centreaza, ei sint arbitru ei sint frinarii acestei tari.

  3. Ce pensii speciale merite gloata de primari ?! Prin ce se remarcă ei decât prin furat ?!. Uitati- va numai la recentul primar de la sectorul 1 ,schimbat la alegeri , ce sume de bani incasa ca șpagă. Anulati-le definitiv , nu merita .

  4. Deci Nu le desființează ci le amână. Minunat. Slogoi ce esti pensiile speciale desfiintate și restructurarea aparatului de stat asta trebuie să faci imediat . Pensiile trebuie plătite doar in principiul contributivitătii. Sa nu mai vb de super specialii care cumulează pensia specială cu salariul ocupând locuri de muncă ale tinerelor care stau în șomaj sau pleacă din țară și vor dezvolta economia altor state.

    • Din nefericire, pensiile nu pot fi desfiintate prin OUG. Atat macar sa te duca capul ala sec!
      Poate reusesc prin lege. Si nu numai ale primarilor & Co. Poate intra toata lumea la contributivitate!

  5. ANULATE, NU AMANATE!! Acum este alta majoritate politică, ce trebuie va mai trebuie sa acționati corect??

    • Stai baros usor ca n-au trecut nici 2 saptamani

  6. Nesimțiți au fost, nesimțiți sunt încă și vor mai fi în neamul românesc (la vârf). Români lăsați orice speranță! Nu se va schimba absolut nimic nici de data aceasta.

  7. Bine ca le amân pensiile speciale ca anul 2021 nu îl termină catu cu guvernul lui. Nu se poate sa facă bugetul dar sa dea în continuare pensii speciale și salariile întregi la ugetari. Cum nu s a supărat nimeni când Boc a tăiat 25 % nici acum nu se supăra nimeni. Nu pleacă nimeni din sistemul public. E criză se poate strânge cureaua la toți nu numai la cei săraci cu salariile minime se poate tăia de peste tot. Sa nu se mai dea subvenții la partide, unul la agricultori ca aceste subvenții sunt mai rău ca ajutoarele sociale faci nu faci treaba subvențiile sunt garantate. Cum deosebește statul un fermier de bună calitate cu un vânător de subvenții care primește bani doar în baza unor hârtii iar pe teren nu exista animale sau terenuri cultivate. Deci dacă este criza sa o simtă toată lumea mai ales speciali și bogații. Nu mai vad usr ca în campanie electorala acum sau așezat la călduțe locuri și bănoase iar de acum își vad de ale lor.

  8. acum este momentul oportun sa se ia masurile care se cuvin in legatura cu bugetarii , pensiile si risipirea banului public, campaniile electorale au trecut hai la treaba. catu este un baiat inteligent pregatit si stie ce sa faca numai sa vedem ce zice partidul ca in politica nu este ca in mediu privat. acum au tot ce vor parlamentul lor , guvernul lor sa vedem si noi masuri bune sa tinem psd departe de guvernare si functii publice