G4Media.ro

Contractul de împrumut privind realizarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj, semnat…

Contractul de împrumut privind realizarea Spitalului Regional de Urgență din Cluj, semnat cu BEI, va fi adoptat în ședința de joi a Guvernului

În ședința de Guvern de joi urmează să se aprobe, printr-un proiect de lege, contractul de finanţare pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, proiect prevăzut să se construiască pe un teren preluat de la Unitatea Militară din localitatea clujeană Florești.

Pentru acest obiectiv, statul a semnat contractul de împrumut cu Banca Europeană de Investiții (BEI),  în 11 noimebrie 2021, la București, și în 15 noiembrie 2021, la Luxemburg.

Valoarea contractului se ridică la 305 milioane de euro.

În acest moment, Ministerul Sănătății se află în faza desemnării câșttigătorului licitației pentru realizarea proiectului tehnic.

După ce va fi eleborat proiectul tehnic, urmează licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție, etapă care s-ar putea încheia anul viitor.

Noul Spital Regional de Urgență Cluj (SRU Cluj) va înlocui și prelua serviciile medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, cu excepția celor două departamente de ginecologie și obstetrică care, potrivit Master Planului Regional pentru Servicii de Sănătate pentru Regiunea de Nord-Vest, vor rămâne în locația lor actuală.

Obiectivul va prelua, de asemenea, și un număr de servicii medicale terțiare din alte spitale din Cluj.

Conform studiului de fezabilitate, suprafața construită va fi de 151.891 mp, cu o amprentă la sol de 28.883 mp. Clădirea va avea șapte nivele, inclusiv subsol ce va cuprinde și o parcare. ”Clădirea va oferi anumită flexibilitate de schimbare a utilizării sau adaptare a structurilor interne atunci când, așa cum se anticipează, trecerea la asistența ambulatorie, îngrijirea de zi și pe termen scurt se va dezvolta, iar nevoia paturilor tradiționale va scădea”, după cum au explicat inițiatorii studiului de fezabilitate.

Sursa foto: cjcluj

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si totusi… include si aparatura medicala?
    Barnsarea la utilitati?
    Sau ce include?

  2. Pai spitalul asta nu era cuprins in PNRR ??

  3. Probabil daca ar fi facut de privati, spitalul ar costa mai putin de jumatate!