G4Media.ro

Grupul francez Total, investiție de 27 de miliarde de dolari în Irak…

sursa foto: Pexels

Grupul francez Total, investiție de 27 de miliarde de dolari în Irak / Se dorește inclusiv injectarea apei de mare în câmpurile petroliere pentru a spori recuperarea ţiţeiului

Ministerul irakian al Petrolului a anunțat că grupul francez Total va construi patru proiecte energetice uriaşe în sudul Irakului, în cadrul unui acord în valoare de 27 de miliarde de dolari, transmite News.ro, care citează Reuters.

Compania va începe cu o investiţie iniţială de 10 miliarde de dolari, a afirmat directorul general al grupului, Patrick Pouyanne, la ceremonia de semnare, precizând că lucrările de inginerie vor începe imediat. Planul este de a mobiliza echipele în Irak până la sfârşitul anului 2021, a adăugat şeful Total.

Ministrul irakian al petrolului, Ihsan Abdul Jabbar, a declarat că prima fază a investiției va include realizarea unui proiect prin care se va injecta apă de mare în câmpurile petroliere pentru a spori recuperarea ţiţeiului. Total va aloca, de asemenea, 2 miliarde de dolari pentru construirea unei fabrici de procesare a gazului produs în exploatările sudice West Qurna 2, Majnoon, Artawi, Tuba şi Luhais, a adăugat el.

Compania anticipează o producţie de 300 de milioane de metri cubi de gaz pe zi şi să dubleze această cantitate după o a doua fază de dezvoltare, a spus Jabbar. Ministrul irakian al Petrolului a spus că gazele produse  de Total în sudyl ţării vor ajuta Irakul să-şi reducă importurile de gaze din Iran, gazele produse pe plan intern fiind, de asemenea, mai ieftine decât gazele iraniene.

Costul gazelor importate din Iran este de aproximativ 8 dolari pentru un milion de unităţi termale britanice, iar gazele obţinute din proiectul Total ar fi mai ieftine cu 1,50  dolari pentru milion de unităţi termale britanice, a spus Jabbar.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Dar un articol documentat bine pe neexploatarea gazelor românești din Marea Neagră, pe acțiunile întreprinse și neintreprinse de Statul Roman pentru asta și cu scoaterea în evidență a vinovaților, nu se poate G4Media?!!!!!
    Hai, ca să afle și boborul cine își bate joc de el, cine îl minte și fură!
    Asta ar trebui să vă preocupe, nu ce fac alții prin Irak sau prin Alaska!

  2. e clar peste 10 ani vom respira din punga