G4Media.ro

Grupul energetic italian Eni a făcut o nouă descoperire de gaze naturale…

Sursa foto: Pixabay

Grupul energetic italian Eni a făcut o nouă descoperire de gaze naturale în largul Egiptului / Italia îşi propune să înlocuiască complet importurile de gaze din Rusia până în 2025

Grupul energetic italian Eni a făcut o nouă descoperire de gaze naturale, într-un zăcământ offshore egiptean din estul Mării Mediterane, relatează News.ro, care citează Reuters.

Eni, grup controlat de stat, caută noi surse de gaze, deoarece îşi propune să înlocuiască complet importurile de gaze din Rusia până în 2025, ca urmare a consecinţelor invadării Ucrainei de către Rusia.

Noua descoperire este situată în puţul de explorare Nargis-1 şi ”poate fi dezvoltată prin proximitatea de facilităţile existente ale Eni”, a spus grupul într-un comunicat.

Puţul Nargis-1 face parte din concesiunea egipteană Nargis Offshore Area, cu o suprafaţă de 1.800 de kilometri pătraţi, operată de Chevron, care deţine la aceasta o participaţie de 45%. De asemenea, Eni deţine un pachet de 45%, în timp ce Tharwa Petroleum Company SAE deţine o participaţie de 10%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...