G4Media.ro

Grupul de Comunicare Strategică: La nivel naţional, la acest moment, nu sunt…

Grupul de Comunicare Strategică: La nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi libere la ATI

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat că duminică, la nivel naţional, nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă (ATI).

„În data de 17 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1618 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.  1.750 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. La  nivel naţional, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2”, a transmis GCS.

De asemenea, la nivel naţional există o rezervă operaţională de 167 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

„Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, mai precizează autorităţile.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Ieri Raed Arafat a tentionat SDPurilem reiterand DEZASTRUL in care se aflla Romania ESUATA a prezidentului Haos Werner Johannis:
  MEDIAFAX, 16.10.2021: „RAED ARAFAT:”Trebuie să înţeleagă foarte clar toată lumea, în situaţiile de DEZASTRU ne adaptăm şi acceptăm anumite devieri”.
  Seful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că trebuie să înţeleagă toată lumea, inclusiv Direcţia de Sănătate Publică faptul că în situaţii de DEZASTRU ne adaptăm şi sunt acceptate anumite devieri, precizând că dacă vrem ca totul să meargă ca în vremuri normale înseamnă că nu ştim în ce situaţie ne aflăm,” informează news.ro.

  G4media: „Raed Arafat: Este o situație de catastrofă medicală, pe care nu putem să nu o recunoaștem / Ordinul care suspendă internările e o Decizie pe care o ia orice manager într-o situație de DEZASTRE.
  6 Octombrie 2021
  Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, miercuri seara, într-o Conferință de presă la Palatul Victoria, că în România „este o situație de CATASTROFA medicală, pe care nu putem să nu o recunoaștem”, iar Ordinul care suspendă internările e „o decizie pe care o ia orice manager într-o situație de DEZASTRE”.

  Bravo, zombiliticilor, veti ramane in Istoria trista a Romaniei ca autorii DEZASTRULUI medical din Romania anilor 2020…
  DEZASTRU!!
  Ia pronunta si tu Haos si tu zombie!
  Nu scriu cuvantul ala dur pe acre il meritati, ca mereu opreste postarea G4media!!

 2. Domne, cel mai important e să nu închidă școala. Că nu-mi mai suport plozi acasă. Școala nu a infectat, nu infectează și nu va infecta pe nimeni, doar profesorii o mierlesc. Și așa avem prea mulți profesori și prea puțini medici.