G4Media.ro

Grupul BEI sprijină cu 809 milioane euro educația, alimentarea cu apă și…

Grupul BEI sprijină cu 809 milioane euro educația, alimentarea cu apă și canalizarea, eficiența energetică, investițiile private și combaterea efectelor COVID-19 în România

Învățământul superior, alimentarea cu apă și canalizarea, eficiența energetică și investițiile sectorului privat în România beneficiază de finanțări în valoare de 809 milioane euro acordate de către Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții către parteneri publici și privați români în 2020.

Angajamentul Grupului BEI include și finanțări dedicate pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19 asupra capacității firmelor românești de a investi și de a face față condițiilor noi de piață.

„În 2020, pandemia coronavirus a adus provocări unice pentru România, Europa și întreaga lume. Grupul Băncii Europene de Investiții a contribuit în mod semnificativ la sprijinirea firmelor românești pentru a supraviețui dificultăților economice create de pandemie, precum și la accelerarea investițiilor în învățământul superior, sănătate, apă și energie. Colaborarea strânsă dintre Grupul BEI și România a avut un impact major asupra oportunităților economice, priorităților în infrastructură și serviciilor esențiale din țara noastră. Numeroasele proiecte în pregătire ale BEI și FEI în România vor adăuga la acest bilanț impresionant”, a declarat Alexandru Nazare, Ministrul Finanțelor Publice și Guvernator pentru România în Consiliul Guvernatorilor BEI.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter