G4Media.ro

Grupare specializată în distribuirea drogurilor în Oradea, destructurată. Cinci persoane au fost…

sursa foto: Captură video

Grupare specializată în distribuirea drogurilor în Oradea, destructurată. Cinci persoane au fost reţinute

Unsprezece percheziţii domiciliare au avut loc luni într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializate în distribuirea drogurilor de risc şi de mare risc pe raza municipiului Oradea şi în comunele limitrofe, cinci persoane fiind reţinute.

Luni, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializate în distribuirea drogurilor de risc şi de mare risc pe raza municipiului Oradea şi în comunele limitrofe, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis Agerpres.

În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada 2021 – mai 2022, în Oradea a activat o grupare care a distribuit constant droguri de risc (canabis) şi de mare risc (cocaină, 3-CMC şi amfetamină) consumatorilor din zona municipiului.

În urma punerii în aplicare a mandatelor de percheziţie domiciliară au fost descoperite şi ridicate în vederea indisponibilizării cantităţile de 400 de grame de canabis şi 135 grame de droguri de mare risc (3-CMC şi amfetamină), cântare de precizie, grindere şi diverse sume de bani.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au fost conduşi în vederea audierii 9 suspecţi.

În urma audierilor, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a cinci inculpaţi.

În cursul zilei de luni va fi sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile a unui inculpat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, precum şi al jandarmilor bihoreni.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter