G4Media.ro

Groapă ilegală de gunoi în Sinaia, în Parcul Natural Bucegi, folosită de…

Groapă ilegală de gunoi în Sinaia, în Parcul Natural Bucegi, folosită de primărie pentru depozitarea deșeurilor, acuză șeful Gărzii de Mediu/ Primarul din Sinaia neagă: Fiecare poate să spună ce doreşte

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că a descoperit, miercuri, în staţiunea Sinaia, o groapă ilegală de gunoi amplasată în Parcul Natural Bucegi şi care ar fi fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor. Edilul oraşului Sinaia neagă existenţa acesteia, transmite News.ro.

Octavian Berceanu a afirmat, miercuri seară, la Digi 24, că a descoperit o groapă de gunoi ilegală „într-o zonă circulată”, situată în apropierea unui cunoscut restaurant din Sinaia, în apropierea drumului către Cota 1400. El a arătat că a aflat despre acest lucru în urma unui mesaj pe care l-a primit pe Facebook.

„Vorbim de o carieră abandonată care se găseşte în Parcul Natural Bucegi şi care a fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor. Mai nou, o parte din deşeurile depozitate în anii anteriori sunt folosite pentru a genera fundaţie în dezvoltări imobiliare, ceea ce e şi mai crunt. Şi am filmat cu nonşalanţă nişte oameni care duceau acolo deşeuri din construcţii, din construcţii de infrastructură, construcţii care erau puse în artă în baza unui contract întocmit cu Primăria şi la dispoziţia primăriei”, a afirmat şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Berceanu a susţinut că a surprins un camion cu deşeuri, iar cei care depozitau i-au spus că „primarul le-a oferit această oportunitate” celor care au depozitat în parcul natural deşeurile, deşi acest lucru este infracţiune.

Conform acestuia, în groapa ilegală a fost găsit bitum de 10-15 centimetri grosime, care ar proveni din asfaltările din oraş, pentru că localnicii nu folosesc bitum la construcţia din gospodării. Şeful Gărzii de Mediu a catalogat situaţia drept „noaptea minţii”.

Berceanu a precizat că analizează posibilitatea depunerii unei plângeri penale din cauza acestei situaţii.

Într-o intervenţie telefonică la acelaşi post de televiziune, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a negat vehement că Primăria ar fi autorizat existenţa unui astfel de loc.

„Nu există nicio groapă ilegală în Sinaia sau o groapă care să fie aprobată de Primărie în acest sens. Gunoiul se ridică de către o firmă specializată. Dacă acest domn, care înţeleg că e şeful Gărzii de Mediu a filmat o astfel de maşină, de ce nu a oprit-o, de ce nu i-a dat amendă, să continue mai departe ancheta? Fiecare poate să spună ce doreşte. (…) E normal să fi oprit, să-l amendeze pe şoferul respectiv şi să verifice cine a depozitat acolo gunoaiele respective. În niciun caz Primăria nu aprobă aşa ceva”, a afirmat Vlad Oprea, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

sursa foto: Facebook\ Octavian Berceanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Saracu domn primar il ostracizeaza raii de la mediu si ii pun in carca fapte inexistente:))))))

 2. Daca sunt 75% că asta, e clar….

 3. Un prima idiot.
  Chiar daca el personal nu a semnat vreo hartie, nu inseamna ca acea groapa de gunoi nu exista.
  Si, sa fim seriosi, Sinaia e un orasel cu 10.000 de locuitori , iar individul e primar acolo din 2008.
  Acum se ratoieste ca el nu stie nimic despre groapa aia de gunoi.
  Un mizerabil.

 4. Oprea (PNL) este primar la Sinaia din 2004, nu poate spune ca e nou si n-a avut timp sa afle „smecheriile” care se fac, de la autorizatii de constructie pana la ridicarea si depozitarea gunoiului.
  Deci ori e incompetent, ori corupt pana in maduva oaselor, daca nu a vazut ca in orasul lui e o groapa de gunoi ilegala.
  Personal, cred ca e vorba despre amandoua (putin incompetent, mai mult corupt), dar ramane intre noi, nu mai spuneti la nimeni! 🙂

  • Majoritatea gropilor de gunoi ilegale din parcuri si paduri sunt camuflate de liberali cu aprobarea tacita a cartitelor de la mediu.

  • Mucles, discretie garantata!

  • In cazul asta, Berceanu a dat cu oistea in gard, vorbim de o cariera abandonata, un teren privat, gaura aia trebuie umpluta cu ceva….cand se face o inchidere de cariera, asta e solutia, material inert….pamant vegetal se pune pe ultimul metru….deseurile de constructii, adica alea din demolari sunt ideale pentru umpluturi, betonul concasat se foloseste la fundatia drumurilor, dar restul merge la umpluturi…asta se numeste postutilizarea constructiilor….acolo va fi o dezvoltare imobiliara, cum dracu sa construiesti daca nu astupi groapa?…..si acuzatiile gratuite ca e corupt, incompetent sunt puerile, fac parte din tactica userista, s-au casapit intre ei in partid si acum incep atacurile la partenerii de guvernare…Despre Vlad Oprea chiar nu e cazul, a redat stralucirea statiunii, a atras bani europeni cat nu o sa atraga primarul USR-ist de la Brasov in veci….

 5. Doar in Sinaia?

 6. Ursii au carat gunoaiele acolo
  Impuscati ursii.
  Prin statiuni, in ultima vreme, toate belelele de la ursi se trag.

 7. Bah câtă aroganță. Mai țineți minte când domnul voia să facă parcarea aia supraetajată pe lângă gară sau ce era?

 8. Sinaia beneficiază de serviciile unui City manager,care face valuri cu capacitatea organizatorica deprinsa la o școală din Franța. Este posibil sa aplice ceea ce a învățat,nu-i asa?

 9. Dacă primarii ar fi aspru amendați pentru astfel de fapte nu ne-am mai întâlni cu genul ăsta de situații. Corect ar fi să acopere din banii lor prejudiciul astfel încât să fie mai „informat” pe viitor.