G4Media.ro

Grindeanu spune că dacă primește „cea mai mică dovadă” că în Portul…

Sursa: G4Media

Grindeanu spune că dacă primește „cea mai mică dovadă” că în Portul Constanţa au prioritate camioanele din Ucraina, toată conducerea portului va fi schimbată

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că nu are informaţii conform cărora camioanele care tranzitează România, venind încărcate din Ucraina, ar avea prioritate la descărcarea mărfurilor în Portul Constanţa. El anunţă că, dacă i se aduce ”cea mai mică dovadă” că lucrurile se întâmplă astfel, toată conducerea Portului Constanţa va fi schimbată, relatează News.ro

Interpelat vineri seară, într-o emisiune televizată, de către un reprezentant al fermierilor care l-a întrebat dacă are cunoştinţă de faptul că în Portul Constanţa TIR-urile româneşti sunt nevoite să aştepte zile la rând, în timp ce autocamioanele din Ucraina ar avea prioritate, ministrul Transporturilor a răspuns că, din informaţiile pe care le are, acest lucru nu este adevărat, subliniind că dacă i se aduc dovezi că aşa se întâmplă toată conducerea Portului Constanţa va fi schimbată.

”Ăsta este un lucru neadevărat. V-aş ruga să îmi daţi dovezi şi în acel moment se schimbă toată conducerea Portului Constanţa. Pe poveşti nu lucrez, vreau cea mai mică dovadă. Vă rog să aduceţi cea mai mică dovadă că un camion din Ucraina nu stă deloc şi un camion din România stă, cea mai mică dovadă că se întâmplă acest lucru şi toată conducerea Portului Constanţa este schimbată!”, a afirmat Sorin Grindeanu, la Antena 3.

El a subliniat că, din informaţiile pe care le are, ”nu există niciun fel de diferenţiere în acest moment” între camioanele venite din Ucraina şi cele din România şi alte state.

Grindeanu a vorbit şi despre taxele cerute transportatorilor de către firmele care fac operaţiuni în port, spunând că a discutat cu Consiliul Concurenţei pe acest subiect, pentru ca această instituţie să verifice situaţia.

”A fost problema ridicată (în discuţiile cu protestatarii – n.r.) cu acea nouă taxă impusă de operatorii economici, pe care am semnalat-o către Consiliul Concurenţei şi eu, şi primul ministru şi sper ca în cel mai scurt timp să se găsească soluţii”, a afirmat Grindeanu.

În ceea ce priveşte alte taxe pe care transportatorii trebuie să le plătească administraţiei portului, ministrul Transporturilor a explicat: ”Aceste tarife, să ştii că există peste tot în această lume”.

”Repet: unele lucruri se pot face, sunt deschis să găsim soluţii, altele nu”, a adăugat Sorin Grindeanu, cu privire la revendicările fermierilor şi transportatorilor.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cine vă mai crede, mincinoșilor?

  2. Ce teatru joaca domn ministru…. Cum asa? Nu stie bietul ca tirurile cu marfa din tara asteapta in cozi interminabile. Penibil. Ordinele se executa nu se discuta