G4Media.ro

Grenadă de mână defensivă, găsită într-un parc din Satu Mare

Sursa foto: imagine amator

Grenadă de mână defensivă, găsită într-un parc din Satu Mare

Pompierii au intervenit, duminică, pentru a ridica o grenadă defensivă găsită într-un parc din Satu Mare, transmite News.ro.

”Astăzi, 09.06. a.c., echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare a intervenit, în municipiul Satu Mare, în perimetrul parcului Cubic, pentru asanarea unei grenade de mână defensivă, descoperită de către un cetăţean care se afla în zonă”, a transmis, duminică seară, ISU Satu Mare.

Sursa citată a precizat că pompierii pirotehnicieni au ridicat elementul de muniţie, l-au transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare.

”Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U., care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă”, a mai transmis sursa citată.

Specialiştii ISU Satu Mare reamintesc cetăţenilor câteva reguli ce trebuie respectate la găsirea elementelor de muniţie:

•             Nu trebuie atinse, lovite sau mişcate;

•                Nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe;

•             Nu trebuie comercializate prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;

•             Nu se introduc în foc;

•             Nu se încearcă demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...