G4Media.ro

Greenpeace: Regatul Unit a importat aproape 2 milioane de barili de petrol…

Sursa foto: Pixabay

Greenpeace: Regatul Unit a importat aproape 2 milioane de barili de petrol rusesc, evaluat la 220 de milioane de lire sterline, de la declanșarea războiului în Ucraina

Regatul Unit a importat aproape 2 milioane de barili de petrol rusesc, evaluat la 220 de milioane de lire sterline (259 milioane de euro), de când a început războiul din Ucraina, la 24 februarie, dezvăluie o analiză a organizaţiei ecologiste Greenpeace, citată miercuri de EFE, potrivit Agerpres.

De când Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, nu mai puţin de opt petroliere au transportat ţiţei rusesc în Regatul Unit, iar un al nouălea care transportă 33.000 de tone de diesel rusesc se află în prezent ancorat în apropierea zonei de coastă din Immingham, comitatul Lincolnshire, în nord-estul Angliei, a mai menţionat organizaţia. Mai bine de patru cincimi din importurile de petrol au fost reprezentate de combustibil diesel rusesc, iar restul – de benzină.

Regatul Unit depinde în prezent de Rusia în proporţie de 8% în ceea ce priveşte petrolul şi de 18% la importurile de diesel şi, cu toate că a promis un ”sprijin de nezdruncinat” Ucrainei, premierul britanic Boris Johnson a lăsat uşa deschisă importurilor de ţiţei rusesc până la sfârşitul anului.

Guvernul britanic a interzis navele aflate în proprietatea Rusiei, gestionate de această ţară sau sub pavilion rus, însă combustibilii fosili de provenienţă rusească pot intra în continuare în Regatul Unit cu ajutorul camioanelor cisternă aflate în proprietatea altor naţiuni, aminteşte Greenpeace.

Toate trimiterile de combustibili fosili de provenienţă rusească ce au ajuns în Regatul Unit de la începutul războiului din Ucraina au fost importate legal, ceea ce face ca interdicţia impusă de Londra asupra navelor ruse să fie simbolică, adaugă organizaţia.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Mia aproape sunt dinții decât părinții.

    • UK este un stat destul de transparent, daca știi unde sa cauți si unde sa ceri informații poți afla multe.

    • Perfidul „Albion” ca de obicei,se mai cred putere imperială micuții briți.În orice caz s-au instalat de-a lungul timpului pe puncte strategice globale,mai puțin Panama și Suezul acolo cântă altă pasăre pe altă limbă.

  2. Europa a cumparat neoficial cu mult mai mult, prin sistemul acela piratat, schimba provenienta inchizand sistemele de urmarire, s-a vorbit despre piratare, dar nu se stia ca de fapt cantitatea aceea uriasa piratata a ajuns in Europa, UK, US in mare parte, acum se stie 🙂

  3. Fraierilor, credeti CA o Tara va opri economia PT Gelenski?hahhaha

    • 220 mil lire ? Bai Gigel, e o suma infima. UK consuma petrol si gaze de 1.5 mld lire pe luna.