G4Media.ro

Grecia este în sfârșit „recomandată investițiilor” de către agenția de rating Fitch,…

Sursa foto: Pixabay

Grecia este în sfârșit „recomandată investițiilor” de către agenția de rating Fitch, după ce 13 ani a fost în categoria „junk” (gunoi)

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit ratingul suveran al Grecia la „investment grade” (recomandat pentru investiţii), după 13 ani în care calificativul a fost în categoria “junk”, scrie Economedia citând Bloomberg.

Vineri seară, Fitch a revizuit în creştere ratingul Greciei, de la „BB plus”, până la „BBB minus”, perspectiva asociată fiind una stabilă, astfel că ţara a ieşit din categoria investiţiilor speculative.

Decizia vine după ce, în octombrie, S&P Global a fost prima dintre cele trei mari agenţii de rating care a decis să includă din nou Grecia pe lista ţărilor care beneficiază de un rating suveran de tip „investment grade”. După decizia Fitch de vineri, Moody’s rămâne singura mare agenţie de evaluare financiară care încă nu a revizuit în creştere ratingul Greciei.

Citește integral pe Economedia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Să câștige PSD-PNL-UDMR-AUR cu obiectivele ei rusofile si discursurile sforăitoare luate din narativele FSB și vom ajunge noi junk!

  2. Incepand cu anul 2021 Grecia a inregistrat o crestere semnificativa a investitiilor straine ajungand ca in 2022 sa inregistreze un record al investitiilor, comparativ cu restul europei in care investitiile au scazut datorita pandemiei. Nu stiu rolul acestor agentii financiare, decat daca la comanda catalogheaza un stat in categoria de „junk” si-l mentine in aceasta categorie atat cat vor.