G4Media.ro

GRAFICE Vârsta medie a românilor cu coronavirus este 41 de ani /…

GRAFICE Vârsta medie a românilor cu coronavirus este 41 de ani / Șase copii sub 9 ani sunt infectați și o persoană de peste 80 de ani / Cei cu vârste între 30 și 49 de ani sunt cei mai afectați

Vârsta medie a românilor depistați cu coronavirus este 41 de ani, potrivit datelor furnizate de Grupul de comunicare strategică. Între cei 308 oameni care au contractat virusul, șase sunt copii sub 9 ani, iar cei mai afectați sunt românii de 30-49 de ani. Vineri a fost înregistrat și primul caz al unei persoane de peste 80 de ani.

Sursa: Grupul de comunicare strategică

Astfel, conform informațiilor date publicității de Grupul de comunicare strategică, vineri, la ora 13.00, distribuția pe grupe de vârstă și sexe a celor 308 români infectați cu coronavirus este următoarea:

Sursa: Grupul de comunicare strategică

 

Sursa: Grupul de comunicare strategică

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. „Cei cu vârste între 30 și 49 de ani sunt cei mai afectați ”
  e normal, ei sunt cei care inca mai lucreaza, care umbla. scolile sunt inchise de destula vreme si pensionarii romani nu fac turism ca n-au cu ce.
  Dar sansa de deces de la covid19 pe toata planeta e de 0.3% pentru 30-40 si astia 0.3% ii include pe cei care au si alte boli la momentul virusarii. Un om sanatos sub 50 are sanse sa moara de la gripa la fel ca de la covid19.
  Vor muri mult mai multi romani de la alte boli tratabile pana la sfarsitul anului decat vor fi cazuri detectate de covid19 in Romania ca nu se va mai ocupa nimeni de ei nici macar cat se ocupau inainte.

 2. Aceasta statistica nu este foarte edificatoare deoarece se bazeaza pe o selectie de indivizi care au luat virusul avand legaturi cu o serie de pacienti zero care au creat mici focare in jurul lor.
  Nefiind vorba de transmitere comunitara, cel putin pe aceasta selectie de 308 persoane, raportul nu reflecta selectivitatea virusului sau riscul de infectare asociat varstei. Atunci cand va fi vorba de transmitere comunitara foarte probabil distributia pe varste se va schimba.

  • Din aceasta prezentare statistica reiese clar ca varsta cea mai putin afectata este 80+
   Daca ar fi mers mai departe cu categoriile s-ar fi vazut ca cea mai sigura categorie de varsta este 100+. Abia daca se constata 1-2 decese intr-un an.

   Meserie nene, statistica!

 3. aia sub 18 ani nu sunt nici masculini, nici feminini

  • Abia dupa 1i ani sunt asteptati sa se decida cacetateni majori pe ce cale/gen decid s-o apuce
   #pc

  • 18 ani

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.