G4Media.ro

GRAFICE Pizza și plăcintele s-au scumpit cu 16% anul trecut în Europa…

Sursa foto: Pixabay

GRAFICE Pizza și plăcintele s-au scumpit cu 16% anul trecut în Europa / În Ungaria, prețurile au crescut de 3 ori mai mult, cea mai mare scumpire din UE 

Pizza și plăcintele s-au scumpit cu aproape 16% anul trecut în Europa, cea mai mare creștere fiind înregistrată în Ungaria, unde prețurile au crescut cu peste 45%, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistică Eurostat.

În România s-a înregistrat o creștere a prețurilor similară cu media UE.

Datele pentru decembrie 2022 arată că prețul pizzei și al plăcintelor cumpărate din magazine în UE a fost, în medie, cu 16% mai mare decât în decembrie 2021. În decembrie 2021, prețul a fost, în medie, cu doar 2% mai mare decât în decembrie 2020.

Dintre țările UE, cea mai mare creștere a inflației anuale pentru pizza și plăcinte/tarte (quiche) a fost înregistrată în Ungaria (+46% în decembrie 2022 față de decembrie 2021), urmată de Lituania (+39%) și Bulgaria (+37%). La celălalt pol, creșteri mai mici au fost înregistrate în Luxemburg (+7%), Italia (+10%) și Franța (+13%).

Pizza și quiche includ produse pe bază de făină preparate cu carne, pește, fructe de mare, brânză, legume sau fructe și se referă la varietățile cumpărate din magazin și consumate acasă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Cui ii pasa? Ungaria e suverana.

  2. „Preturile au crescut de 3 ori mai mult”… puteau sa creasca „mai putin”??

  3. Statele de tip nou :neo-sovietice naționalist-capitaliste-dovedesc că au găsit cea mai eficientă formulă pentru ca tot cetățeanul să o ducă ca-n Rai(știți bancul,nu vi-l mai spun)