G4Media.ro

GRAFIC Prăbușirea numărului de studenți: mai puțin de jumătate față de anul…

GRAFIC Prăbușirea numărului de studenți: mai puțin de jumătate față de anul 2009

Populația României scade, studenții sunt tot mai puțini, iar din ce în ce mai mulți aleg să-și facă studiile la facultăți din Europa sau din lume, scrie EduPedu.ro într-o analiză.

Datele Institutului Național de Statistică arată că declinul abrupt al studenților înscriși la cursuri de licență a început în perioada crizei economice. În 2009, în România erau 907.353 de studenți, iar cifrele INS din anul universitar trecut arată că aveam 408.179 de studenți. Dacă îi scădem pe cei peste 24.815 studenți străini care învață la noi, atunci ajungem la o generație de doar 383.364 de studenți români.

Citește toată analiza pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. foarte bine fac ..sa plece din tara asta, aici nu ai niciun viitor ! de ce ai sta in romanica sa contribui la bunastarea amnisitatilor, cand poti lejer lucra intr-o tara civilizata unde vei fi rasplatit in functie de meritele tale ?

    • Da tu de ce nu-ți iei hoitul și să dispari ?!!? Nu uita PSD-ul ! Voi sunteți cei care nu mai aveți viitor în România. Aaaaa !! Încă nu v-ați săturat de furat !!! Să împartă dragnea brazilianul cu voi strângătura din Brazilia. Ca să nu muriți de foame.
      Și schimbați -vă obiceiurile că pe acolo vă toarnă plumbi în cap pentru ce faceți pe aici.

  2. Marea majoritate a universitatilor noastre sunt fabrici de diplome. Faci o facultate care nu iti foloseste la nimic. 70 la suta dintre acestea trebuiesc inchise.

  3. Nu-i nimic, nici nu ne trebuie.

    • Industria principala sub tirania PSD este slugarnicia fata de partid. Nimeni din conducerea de la stat nu stie ce face, toti sunt numiti politic.

      Tara moare, dar ce mai conteaza cand ai pensie speciala?

  4. Terminati cu idiotenia asta. Aici nu e agronomie sau zootehnie cu productie la hectar or capete de bovine, etc. S-a ajuns la peste 100 de universitati care produc sute de mii de studenti. Pai pe banii cui? Ce calitate, poate kakademica, ca academica nu poate fi vorba? Salarii si pensii nesimtite la numar de 6 -7 ore de lucru pe saptamana pentru dottore majoritatea analfabeti functionali. Chiar redus la 10% numarul de studenti si dottore, ca suntem pe ultimele locuri la calitatea invatamantului universitar. Bugetul si salariile ar putea fi marite substantial in conditiile reducerii cheltuielilor iar munca de calitate ar fi retribuita corespunzator.

  5. Doar acest grafic nu ajunge. Problema este defapt dacă se pierd oameni cu inițiativă și bine formați intelectual-profesional. În opinia mea este clar că valul absolvenților din ani ’90, cei care ne conduc azi sau ar trebui să o facă, au dat vârfuri ale analfabetismului. Este una veorica, cică prin ministru, bună pentru un studiu de caz, a terminat Petrol și Gaze la Ploiești.
    Următorul pas al acelei generații a fost doctoratele copiate la indigo. Sau mai modern taie/lipește.
    Există și al treilea pas care constă în DISPARIȚIA din arhivele facultăților a unui număr impresionant de lucrări de doctorat. Eu, pe astea, le-aș da pe toate drept plagiat cu mențiunea grosolan.
    Eu am stat de vorbă cu mulți din acești ,,diplomați” și mai mult de jumătate nu aveau nici cunoștințele pentru un liceu de oraș mai mare și bine cotat. O altă bună parte aveau în cap o ciorbă totală un fel de semidocți.
    Totuși am văzut că din acești ,, diplomați” sunt mulț, chiar foarte mulți, care și-au ascuns diplomă și tac mâlc. Evident lucrează la caserie la vreun magazin sau la vreun atelier de reparații. Pe unii, totuși, i-au prins rușinea … Ce cădere !! De la mândria inițială.

    Cei care și-au pus diploma înrămată în birou îi pot număra pe degete … Dintr-o GENERAȚIE !

    Dacă contracția este spre însănătoșirea sistemului. Bine !
    Dar, încă o dată, este nevoie de mai multe detalii și o interpretare a unui specialist.

    Pe de altă parte recrutarea de tineri este foarte agresivă la facultățile din străinătate. În România ! Au fost târguri de profil la care … Nu a participat nici o facultate din România. De ce ?!!? De proști !!! Scurt !!

    Dacă nu studiezi la o facultate cu o cerere enormă pe piața muncii pentru profilul respectiv ai nevoie de o diplomă cu ceva renume internațional. Adică din străinătate.
    Și ar mai fi.

  6. In ziua de azi, decat cu doctorat mai bine fara bac.

  7. Facultatile romanesti n-au scapat de boala societatii romanesti: impostura. Ai de predau sint acolo pe baza de pile, cunostinte, relatii (exista si exceptii, dar nota generala o da masa), predau materiile intr-un stil atit de atractiv ca se scorojeste vopseaua de pe pereti si oricum poti ajunge prim-ministru si daca esti timpit.