G4Media.ro

Gorghiu, despre proiectul care dezincriminează posesia de canabis în limita a 3…

sursa foto: captura video

Gorghiu, despre proiectul care dezincriminează posesia de canabis în limita a 3 grame: Mă voi opune unei asemenea măsuri. Uite aşa deschidem uşa larg unor altor tipuri de droguri foarte, foarte periculoase

Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că se va opune unor măsuri precum cele prevăzute în proiectul de lege care dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a trei grame. „Cel mai consumat drog din România de tineri este canabisul. De asemenea, cel mai consumat drog la nivel european şi este un drog de risc este canabisul. De la consumul de canabis care azi de e de trei grame, mâine poţi să spui – păi de ce trei şi nu 15? De ce 15 şi nu 100? De ce 100 de grame şi nu un kg de canabis? Şi uite aşa deschidem uşa larg unor altor tipuri de droguri foarte, foarte periculoase”, a explicat ea, conform News.ro.

„Suntem una dintre ţările care a ridicat tema consumului de droguri la nivel de CSAT şi să ştiţi că a avut efect discuţia aceasta la cel mai înalt nivel, pentru că problema traficului şi consumului de droguri a devenit o problemă de securitate naţională. Cel mai consumat drog din România de tineri este canabisul. De asemenea, cel mai consumat drog la nivel european şi este un drog de risc este canabisul. De la consumul de canabis care azi de e de trei grame, mâine poţi să spui – păi de ce trei şi nu 15? De ce 15 şi nu 100? De ce 100 de grame şi nu un kg de canabis? Şi uite aşa deschidem uşa larg unor altor tipuri de droguri foarte, foarte periculoase”, a declarat Alina Gorghiu, întrebată despre proiectul unor deputaţi neafiliaţi care prevede dezincriminarea posesiei de canabis propriu, în limita a trei grame, miercuri la Europa FM.

Aceasta a mai spus că „e important să înţelegem că cine consumă astăzi canabis, mâine poate consuma un alt drog de risc sau de mare risc”.

„Statele care au agreat să legalizeze consumul şi deţinerea într-un anumit gramaj, puţine dar care au ajuns la concluzia şi ele că nu există o măsură ideală. Deci nu există. N-au avut rezultate scontate. Au ajuns la concluzia că există această tentaţie şi tendinţă absolut firească pentru un infractor ca traficantul să pozeze în consumator. Şi am văzut o grămadă de cazuri de acest gen. Deci nu voi fi niciodată de acord, nici cât sunt aici, nici în Parlament, mă voi opune unei asemenea măsuri. Am văzut că sunt oameni care şi protestează. Oameni buni, noi trebuie să avem înainte multe alte lucruri ca să putem să ne gândim la altceva”, a conchis Gorghiu.

Proiectul de lege iniţiat de mai mulţi deputaţi neafiliaţi, membri ai REPER care prevede dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, şi de înlocuire a sancţiunilor penale cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei a fost respins de către Senat, pe 18 septembrie 2023, decizională pe iniţiativa legislativă fiind Camera Deputaţilor. Pe 12 decembrie, proiectul a primit raport de respingere de la comisiile pentru sănătate, juridică şi apărare ale Camerei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Doamna ministru este în eroare,ce bine că este încă zic pentru familie:s-a rezolvat ceva în Romania cu alcoolul la volan,0% trebuie să ai la control în timp ce în țări civilizate către care tindem și noi poți bea o bere?a scăzut Nr .accidentelor produse de consumul de alcool?așa va fi cu canabisul,cine consumă va deține cât vrea belengherul lui.

 2. Sistemul justitiei din Romania functioneaza atat de bine, incat putem sa ne gandim la lucruri precum prohibitia ierbii, in conditia in care alte tari (n.r. Germania) o legalizeaza. O sa aiba succes cum au avut SUA cu alcoolul in in anii ’60.

  Pe langa asta, doamna Gorgiu cred ca a lucreaza cu alte ministere la reabilitarea REALA a consumatorilor (nu aruncarea lor innspitale de psihiatrie), face controale puricoade la Portul Constanta si destructureaza marile retele de LEGALE, HEROINA si COCAINA (aia de zice DIICOT ca e sub 10% puritate).

 3. fara dubii, opinie specializata, sustinuta de studii, desigur.

 4. Au ajuns toți drogații să își facă cont aici sa comenteze. Voi nu vedeți ce haos este in tarile care au acceptat asta? Vezi in Atena un exemplu.
  Foarte bine. Să interzică. Că omul nu are limite și va scăpa de sub control și cu alcool și cu drog.
  Bravo Dna ministru.

  • Viitorul e acum tataie, fie că-ți place fie că nu – o să urlii la cer când o să fie legal să faci ce vrei cu viața ta.

 5. Madame, ai ratat ocazia să taci inteligent.

 6. Se fac dosare pe banda rulanta pentru tineri prinsi cu 0.1.
  Aparatul legal trebuie alimentat cu bani de la fraierii prinsi.
  Sistemul functioneaza.