G4Media.ro

Google va plăti aproape 400 de milioane de dolari pentru că a…

Foto: Telefon Samgung / Pexels

Google va plăti aproape 400 de milioane de dolari pentru că a urmărit locația utilizatorilor și după ce aceștia au dezactivat funcția respectivă

Google va plăti 391.5 milioane USD în urma unui acord încheiat cu 40 de state americane pentru a soluționa acuzațiile conform cărora compania a urmărit ilegal locațiile utilizatorilor.

Procesul a început în urma dezvăluirilor dintr-un raport Associated Press din 2018 despre urmărirea locației de către companie, scrie therecord.media.

AP a constatat că Google a indus în eroare utilizatorii făcându-i să creadă că ar putea dezactiva urmărirea locației în setările contului lor, atunci când, de fapt, compania a continuat să colecteze informații despre locație în cadrul funcției Activitate pe web și aplicații, care este activată automat atunci când un utilizator creează un cont Google sau folosește un telefon Android.

Publicitate electorală

„De ani de zile, Google a prioritizat profitul față de confidențialitatea utilizatorilor”, a spus unul dintre procuori, citat de publicație.

„Consumatorii credeau că și-au dezactivat funcțiile de urmărire a locației pe Google, dar compania a continuat să înregistreze în secret mișcările lor și să folosească aceste informații în scop publicitar”, a adăugat el.

Pe lângă acordul financiar, Google a fost de acord să schimbe, din 2023, o parte dintre setările de urmărire a locației.

„În concordanță cu îmbunătățirile pe care le-am făcut în ultimii ani, am soluționat această investigație care s-a bazat pe politicile învechite pe care le-am schimbat cu ani în urmă”, au precizat reprezentanții Google, într-o declarație pentru The Record.

Google utilizează datele legate de locație pentru a personaliza reclamele.

Ca parte a acordului, compania va trebui să furnizeze utilizatorilor informații detaliate despre ce tip de date de locație urmărește Google.

Utilizatorii vor fi, de asemenea, informați cu privire la posibilitatea de ștergere a datelor colectate, iar compania trebuie să stabilească limite pentru cât timp poate păstra datele.

„Investigația noastră a constatat că Google a continuat să colecteze aceste informații personale chiar și după ce consumatorii le-au spus să nu o facă.

Aceasta este o invazie inacceptabilă a vieții private a consumatorilor și o încălcare a legii statului. Oamenii merită să aibă un control mai mare asupra – și să înțeleagă – modul în care sunt utilizate datele lor a adăugat procurorul american”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Ăia in america au avocați liberi sa analizeze orice.
  La noi statul îți spune în față ca esti nimic pentru el, sărăkie

 2. Dezactivarea e doar praf in ochi.

 3. Nu am nimic împotrivă să am Geo Localizatorul activat în mobilul meu, mai toate aplicațiile instalate îmi cer să am activat localizatorul.

 4. 390 milioane pentru 40 de state adică sub zece miloane USD/ stat, banii ăștia sunt un chilipir/ bani de buzunar pentru Google.

 5. Este mai complicat sa dezactiveze ptr utilizatorii de Android, fata de cei de Apple. Asta nu inseamna ca Apple dezactiveaza tot, dezactiveaza… aproape tot. Principala dezactivare fiind „localizarea mobilului” si neutilizarea Maps, ci cumpararea unei aplicatii GPS de tip Sygic, etc, unde folosesti mobilul precum vechile GPSuri de tip TomTom,, Garmin, etc.

  Un lucru bazic, care este folosirea mobilelor fara internet… daca reusiti sa va dezintoxicati de nevoia conexiunii internet 24h/7 😉 Mobilul cu internet, se foloseste in paralel, pentru sarcinile care au nevoie de internet.

  Acum insa, majoritatea oamenilor nici nu au cum sa inteleaga (din pacate intelectual limitati) de ce este nevoie de spatiu Fiecare doarme cum isi asterne, dealtfel, nu-i asa?

  • Treci la Nokia cu butoane si lasa-ne! Dar si pe ala stim unde esti!
   Ai putea sa iti iei un coviltir si sa te duci in padure!

  • Nu te mai poti ascunde,oculta te urmareste. Si oricum aia vaccinati sunt urmariti dupa cip iar ceilati ai fost cipati prin berea la pet si parizer.

  • Cine a scis despre ascundere, dragilor? Cititi cu voce tare textul, ajuta. Aveti dublu sanse de a il intelege 😉

  • 3v limitarea o vad in tine… 🤣🤣🤣
   Stiam ca android salveaza locatiile si fara sim si la prima conexiune le transmite la internet.
   Este inutil sa il dezactivezi si sa il activezi cand ai nevoie ca oricum transmite tot la prima conexiune cu internetul. Tu propui sa activam internetul ca bunica sa nu consumam.🤣🤣
   Mi se falfaie ca stie goagal unde sunt nonstop, eu vad avantajele de a fi mereu conectat si de a primi alerte nonstop. Ca tu folosesti tehnologia 1% si intelegi nici 0.5% e problema ta.
   Nu vrei tu sa ramai in bula ta si sa nu mai emiti pareri? Spune ceva despre icoane ca poate acolo te pricepi… 🤣🤣🤣

  • Exact asta am scris. Majoritatea nu sunt ingrijorati sa faptul ca sunt urmariti… chiar cand nu o doresc. Sfatul meu, nu era ptr Dv, ci pentru cei care doresc sa nu fie urmariti 24h/7.
   Una este sa folosesti technologia cand ai nevoie si cand stii f bine ca esti urmarit (comercial) si alta este sa crezi ca ai dezactivat asta si de fapt esti urmarit.

   Chiar si Dv ar trebui sa sesizati diferenta. Nu am evocat sa fii partizan 😀 ci sa stii exact cand si cum esti urmarit (comercial)
   SImplu

 6. De unde ați mai scos, faza, cu au cip cei cu vaccin? Mari înțelepți vă credeți unii. Dar, lăsați dovezi despre cu totul altceva.