G4Media.ro

Google şi-a lansat primul smartwatch

sursa foto: Captură video

Google şi-a lansat primul smartwatch

Cu foarte mare întârziere şi după mai multe decizii contradictorii, Google s-a decis să dezvolte un smartwatch, care arată promiţător şi are potenţialul de a deveni un succes, dacă şefii companiei vor avea răbdare, de această dată, transmite News.ro.

Google a optat pentru un cadran rotund, care măsoară doar 41 mm, este subţire şi cântăreşte numai 32 de grame, fără brăţară. Acesta are o notă de eleganţă şi ar putea fi pe placul celor care preferă un smartwatch care seamănă cu un ceas tradiţional.

Dezavantajul acestei abordări vine din faptul că nu este loc pentru o baterie mare. Pixel Watch are o baterie de 294mAh, care promite o autonomie de 24 de ore. Cu un cablu USB-C, o încărcare completă ar trebui să dureze aproximativ 80 de minute.

Pixel Watch se bazează pe cipul Exynos 9110, de la Samsung, însă foloseşte şi un procesor secundar, Cortex M33, responsabil de optimizarea bateriei. Memoria RAM ajunge la 2GB, ceea ce este, probabil, un record pentru smartwatch-uri.

Pixel Watch are GPS, LTE şi NFC pentru plăţi wireless. Poate măsura pulsul şi oxigenarea sângelui şi integrează multe dintre aplicaţiile Google, de la Gmail şi Calendar la Assistant şi Maps cu funcţii de ghidare.

Toate funcţiile de sănătate şi fitness sunt realizate de Fitbit.

Versiunea de bază a lui Pixel Watch va costa 350 de dolari, în vreme ce cea cu conexiune de date va fi cu 50 de dolari mai scumpă. Ambele vor fi disponibile din 13 octombrie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Când vor înțelege aceste companii ca o baterie slaba nu interesează pe nimeni?

  2. Toata lumea vorbeste despre acelasi lucru: primul smartwatch al lui Google. Dar FitBit e deja o comaniea grupului Google. Nu mi-e foarte clar care e premiera aici.

  3. Am si eu un Ceas de 40 de lei , dar nu-l folosesc , deoarece trebuie mereu sa incarc Bateria cu un Incarcator . Bine ar fi ca Bateria sa Functioneze 2 Ani , cu Baterie Duracel .