G4Media.ro

Google și-a lansat chatbot-ul Bard în ciuda angajaților care au implorat conducerea…

Sursa foto: Unsplash / Mitchell Luo

Google și-a lansat chatbot-ul Bard în ciuda angajaților care au implorat conducerea să nu-l lanseze: ”Mai rău decât inutil, mincinos patologic”

Google s-a grăbit să lanseze în stadiu de preview chatbot-ul Bard, în ciuda feedback-ului negativ primit de la propriii angajaţi, care nu au deloc cuvinte de laudă pentru acesta, transmite News.ro.

Conform unor documente interne, angajaţii Google care au lucrat cu chatbot-ul Bard înainte ca acesta să fie lansat în mod limitat au implorat conducerea să nu-l lanseze.

”Mai rău decât inutil” şi ”mincinos patologic” sunt câteva dintre caracterizările făcute chatbot-ului de către unii dintre angajaţii Google.

Aceştia au constatat inclusiv că Bard oferă răspunsuri care pot pune în pericol viaţa utilizatorilor la întrebări precum ”cum aterizezi un avion” sau ”cum faci scuba diving”.

Mai mult, echipa internă de siguranţă din cadrul Google a dat aviz negativ lansării Bard, însă, conducerea a ignorat raportul şi a mers mai departe cu planurile de lansare.

Un reportaj Bloomberg pe acest subiect arată clar cum gigantul american a dat deoparte orice principii etice pentru a lansa cât mai repede un rival pentru OpenAI şi Microsoft.

Asta în vreme ce Sundar Pichai, şeful Google, vorbea despre pericolele pe care AI-ul lansat în grabă şi fără reglementări clare le poate aduce.

Google a pierdut 100 de miliarde de dolari din capitalizare după lansarea Bard, care a fost promovat printr-o reclamă ce conţinea o informaţie falsă.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. No worries, este pe răspunderea managementului care a decis.
    Il vor retrage daca va genera vreo nenorocire, dar cumva trebuie testat live.