G4Media.ro

Glume și ironii academice de 1 aprilie, între Universitatea din București și…

Foto: UniBuc și UBB Cluj – colaj Edupedu.ro

Glume și ironii academice de 1 aprilie, între Universitatea din București și Universitatea Babeș Bolyai. Prima „anunță” că și-a descoperit în curte originile – o școală secretă din 1460, înrudită cu Hogwarts. UBB îi răspunde

Ziua de 1 aprilie, cunoscută universal drept ziua păcălelilor, nu a ratat să fie prilej de ironii și glume pentru două cele mai mari universități din țară, scrie Edupedu.ro.

Universitatea din București a „anunțat”, într-o postare pe Facebook, că la palatul central al instituției, în prezent în șantier, cercetătorii ar fi găsit indicii că Universitatea are origini încă din anii 1460, dintr-o școală secretă a domnitorului Vlad Țepeș și parte dintr-un consorțiu alături de academia ficțională de magie Hogwarts.

  • Răspunsul Universității Babeș-Bolyai (UBB) nu a întârziat să apară.

Luni, 1 aprilie, Universitatea din București (UniBuc) a postat pe pagina sa de Facebook că o „descoperire senzațională care ar putea rescrie radical istoria învățământului superior românesc” a fost făcută de cercetătorii de pe șantierul de la Palatul Universității, de pe Bulevardul Regina Elisabeta, aflat în prezent în renovare.

În mesajul postării, care la o lectură rapidă, a primelor rânduri, ar fi putut părea veridic, în contextul în care Universitatea a mai anunțat în 2022 când au început renovările Palatului că au fost găsite urme ale Academiei Domnești Sfântul Sava (1694), instituția transmite că „printre fragmentele de cărămidă, pergamente și manuscrise vechi, cercetătorii au identificat un sistem de calcul numeric datând din vremea Academiei Domnești” care „arată că Universitatea din București a avut ca precursor o Universitate secretă înființată în 1460 de domnitorul Vlad Țepeș și membră a aceluiași consorțiu cu Hogwarts School of Hogsmeade”.

UniBuc a continuat afirmând că ar data de peste 560 de ani în România și lăsând de înțeles că ar fi mai veche decât Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj, cu tradiție academică atestată în anul 1581 (sursa), adică de peste 440 de ani.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...