G4Media.ro

Gigantul criptomonedelor Binance cumpără rivalul FTX

sursa foto: Pexels.com

Gigantul criptomonedelor Binance cumpără rivalul FTX

Este o surpriză uriașă și, deocamdată, cea mai mare tranzacție de consolidare înregistrată vreodată în sectorul criptoactivelor. Gigantul mondial al criptomonedelor Binance a semnat o scrisoare de intenție pentru a cumpăra unul dintre cei mai mari rivali ai săi, FTX, potrivit Le Figaro. Tranzacția vine în urma unei potențiale crize grave de lichiditate care a afectat platforma de tranzacționare de criptomonede condusă de Sam Bankman-Friedâ.

Îngrijorările legate de platforma de schimb FTX au început pe 2 noiembrie, când CoinDesk a publicat un document financiar care dezvăluia că una dintre companiile lui Sam Bankman Fried, Alameda Research, deținea o cantitate foarte mare de FTT, tokenul de ecosistem al FTX, platforma de schimb deținută tot de Sam Bankman Fried. Informația a estompat granițele dintre cele două companii. Mai presus de toate, Alameda era în pericol dacă valoarea simbolului FFT scădea.

În urma acestei publicații, șeful Binance a anunțat duminică intenția sa de a se debarasa de toate token-urile sale FTT pe parcursul mai multor luni, o sumă echivalentă cu 529 de milioane de dolari pe care Binance o deținea ca parte a unei ieșiri din capitalul FTX. Acest anunț a provocat o scădere drastică a prețului acțiunilor FFT cu 30%, antrenând FTX în această criză.

Publicitate electorală

O nouă criză de încredere

Scenariul a amintit, într-un fel, de exemplul dezastruos al fundației Luna, a cărei criptomonedă Terra s-a prăbușit în mai anul trecut și al cărei fondator este acum căutat de Interpol.

„Lichidarea poziției noastre în FTX este doar o modalitate de a gestiona riscurile și de a învăța de la Luna”, a declarat Changpeng Zhao pe Twitter, ca răspuns la unii critici care au acuzat Binance că a precipitat căderea tokenului FTX prin declarația sa.

 


Luni, Sam Bankman-Fried indicase că toate activele FTX sunt în regulă. Dar marți, platforma a început să înghețe unele retrageri, ceea ce a ridicat îndoieli. Sam Bankman-Fried a recunoscut că „a ajuns la un acord privind o tranzacție strategică cu Binance pentru FTX.com”.

Surpriza este cu atât mai mare cu cât, de la începutul crizei criptomonedelor, FTX și Alameda Research au devenit în schimb furnizori de împrumuturi pentru salvarea jucătorilor aflați în dificultate.

„Aceste răsturnări de situație nu vor atenua îngrijorările investitorilor în criptomonede”, avertizează Fawad Razaqzada, analist la City Index.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...