G4Media.ro

Ghidul Comisiei Europene pentru predarea combinată, la școală și la distanță: 56…

Ghidul Comisiei Europene pentru predarea combinată, la școală și la distanță: 56 de zone de acțiune pe care autoritățile ar trebui să le acopere, dacă vor coerență și flexibilitate

Modelul combinat de predare, la distanță și față în față, pe care autoritățile române sugerează că l-ar prefera pentru începutul următorului an școlar (un ultim exemplu), este unul încă slab explorat la nivelul educației preuniversitare, arată un ghid al Comisiei Europene referitor la folosirea “blended learning” pentru 2020/2021. Ghidul insistă asupra faptului că este o zonă insuficient dezvoltată și descrie nu mai puțin de 56 de domenii de acțiune, de la măsuri legislative la pregătirea cadrelor didactice, în care autoritățile și școlile trebuie să ia măsuri pentru a asigura o predare rezonabilă, în care interesele și nevoile școlarului să fie în prim plan.

În preambul, ghidul Comisiei Europene arată că metoda combinată de predare, la distanță și în școală, oferă noi posibilități de învățare, dar ridică și provocări. Încă dinaintea pandemiei era folosită în anumite medii – universitar, cursuri pentru profesioniști/pentru adulți, predarea în locații izolate. Pentru mediile preuniversitare, există puține precedente, iar cele care au apărut în ultimele luni, în școli care s-au redeschis parțial în unele țări, “pot servi ca sursă de informare pentru școli și sisteme, în privința unei combinații structurate de învățare la școală/la distanță. Totuși, toate acestea sunt încă departe de a oferi abordarea coerentă, dar flexibilă pe care are predarea combinată ar trebui să o reprezinte“, arată documentul CE.

Acesta oferă, pe de o parte, o descriere sumară a tuturor zonelor de acțiune unde autoritățile și sistemele de învățământ ar trebui să intervină pentru a oferi o asemenea structură coerentă și flexibilă, iar pe de altă parte câteva resurse care ar putea servi drept inspirație pentru decidenți.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ia uite mai, Comisia Europeana devine mai ceva ca Partidul Comunist Roman. Scoate ghiduri de educatie. Dupa cate stiam eu, educatia nu este o competenta a Comisiei Europene.

  2. Titlu: ghidul comisiei europene pentru educatie
    Poza din stanga sus: copil cu trasaturi asiatice
    Poza din dreapta sus: copii africani
    De regula g4media alege poze reprezentative dar edupedu nu prea le-a nimerit la acest articol.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.