G4Media.ro

Germania va reduce la iarnă încălzirea în clădirile publice la maxim 19…

Sursa foto: Nord Stream 2 / Igor Kuznecov

Germania va reduce la iarnă încălzirea în clădirile publice la maxim 19 grade. Excepție – spitalele și instituțiile sociale

Germania, care se teme de o penurie de gaze, va reduce căldura în această iarnă în toate clădirile publice la maxim 19 grade, a anunțat vineri ministrul economiei, citat de Le Figaro.

Robert Habeck, care este și ministru al protecției climei, a prezentat deja în iulie măsuri de economisire a energiei. „În plus (față de aceste măsuri), nu va mai fi necesar să se încălzească peste 19 grade în clădirile publice, cu excepția spitalelor și a instituțiilor sociale”, a declarat el într-un interviu acordat cotidianului Süddeutsche Zeitung. „Vom emite decrete” în acest sens, a adăugat el, potrivit unui extras din interviul care urmează să fie publicat sâmbătă.

În plus, clădirile și monumentele istorice nu vor mai trebui să fie iluminate pe timp de noapte, o măsură pe care unele orașe germane, precum Berlinul, au adoptat-o deja.

De câteva săptămâni, guvernul cancelarului Olaf Scholz face apel la o mobilizare națională pentru a economisi energia, ale cărei prețuri au crescut vertiginos și în timp ce aprovizionarea s-ar putea deteriora în această iarnă din cauza războiului din Ucraina. Toamna și iarna se anunță descurajatoare în cea mai mare economie europeană din cauza crizei energetice „care urmează să vină pentru economie”, potrivit declarațiilor anterioare ale ministrului economiei, care preconizează „o iarnă dificilă”.

A fost lansată o campanie, care se adresează atât profesioniștilor, cât și persoanelor fizice, pentru a promova anumite practici, cum ar fi reducerea aerului condiționat în clădiri, preferința pentru transportul în comun sau cumpărarea unui cap de duș care utilizează mai puțină apă. Multe orașe au redus deja temperatura piscinelor sau a iluminatului urban. Municipalitatea din Augsburg, în Bavaria, ia în considerare chiar oprirea unor semafoare. La începutul lunii iunie, Germania era dependentă în proporție de 35% de gazul rusesc pentru importurile sale, față de 55% înainte de războiul din Ucraina. Mai mult de 50% din încălzirea gospodăriilor este încă asigurată de gaz.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nici pentru maneliștii noștrii plini de ifose n-ar fi o măsură proastă!

  2. Fritz a fost un pionier la Timisoara, cu 10 grade in saloanele de oncologie.

  3. 19 este excesiv. 17 e destul de ok. Adapt or perish:) Survival of the fattest 🙂

  4. Jermania pă heconomie??? Strânjem cureaua? Valeu muică da’ projti mai suntem. Pai Tovarasu’ tot pentru o cauza „nobila” (datoria externa) ne-a chinuit cu economia prin anii 80. Acum la cheremul amerecanului si britanicului Germanica strange din buculitze. Ha! Ha! Mor de ras!