G4Media.ro

Germania va livra Ucrainei tancuri Leopard „la sfârșitul lui martie, începutul lui…

Sursa foto: Britta Pedersen / POOL / AFP

Germania va livra Ucrainei tancuri Leopard „la sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie”

Germania va livra tancurile Leopard 2 promise Ucrainei „la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie”, a declarat joi ministrul Apărării, Boris Pistorius, citat de Le Figaro.

„Se preconizează că vom avea compania în Ucraina la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie”, a declarat ministrul în timpul unei vizite la trupele Bundeswehr din Saxonia-Anhalt (est). Pregătirea soldaților ucraineni pentru manevrarea vehiculelor blindate ușoare Marders va începe „până la sfârșitul lunii ianuarie” în Germania, iar pregătirea pe Leopards va urma „puțin mai târziu”, a adăugat el.

După săptămâni de ezitare, Statele Unite și Germania au anunțat miercuri că vor livra tancuri grele Ucrainei, făcând un nou pas în susținerea militară a Kievului în perspectiva unei posibile contraofensive la invazia rusă. Ucraina a declarat că speră să primească tancurile cât mai curând posibil, subliniind că „cheia” va fi „viteza și volumul” livrărilor.

Berlinul va furniza Kievului 14 Leopard 2 de tip 2A6 din stocurile armatei sale, Bundeswehr, și a decis să permită aliaților săi occidentali care dețin blindate de fabricație germană să facă același lucru.

Polonia și Norvegia s-au declarat pregătite să livreze tancuri Leopard 2. Potrivit mai multor rapoarte de presă, coaliția de țări gata să furnizeze astfel de tancuri include, de asemenea, Danemarca și Olanda, pe lângă Polonia și Finlanda. Spania a confirmat că este „dispusă” să furnizeze, de asemenea, tancuri.

Potrivit guvernului german, scopul este de a forma „două batalioane de tancuri echipate cu tancuri Leopard 2 pentru Ucraina” împreună cu țările partenere. Washingtonul a anunțat trimiterea a 31 de Abrams.

Kremlinul a denunțat joi „implicarea directă” a Occidentului în conflict, după anunțul privind livrarea a zeci de tancuri europene și americane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...