G4Media.ro

Germania va avea „cea mai mare armată convențională” din Europa (Olaf Scholz)

Sursa Foto: Facebook/ Bundeswher

Germania va avea „cea mai mare armată convențională” din Europa (Olaf Scholz)

După investiții masive decise în urma invaziei rusești în Ucraina, Germania construiește „cea mai mare armată convențională” din Europa în cadrul NATO, a declarat marți cancelarul său Olaf Scholz, citat de Le Monde.

În prezent, Germania are „cu siguranță cea mai mare contribuție” la Alianța Atlantică, alături de Statele Unite, a afirmat liderul social-democrat într-un interviu la televiziunea publică ARD, după summitul G7.

În urma invaziei rusești din 24 februarie, guvernul a anunțat un fond excepțional de 100 de miliarde de euro pentru modernizarea armatei sale, Bundeswehr, ale cărei echipamente sunt învechite. Pentru cea mai mare economie a Europei, obiectivul este de a asigura apărarea teritoriului său și de a-și îndeplini angajamentele față de Alianța Atlantică, prin atingerea obiectivului de a aloca 2% din PIB-ul național pe an pentru apărare.

Deblocarea a 100 de miliarde de euro pentru armata națională reprezintă o schimbare majoră pentru Germania, care în ultimii ani a tras de timp pentru a respecta angajamentele Alianței Atlantice în acest domeniu, atrăgându-și în mod regulat mânia Statelor Unite. De la sfârșitul Războiului Rece, țara și-a redus semnificativ armata, de la aproximativ 500.000 de oameni în momentul reunificării din 1990 la doar 200.000 în prezent.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Vremuri grele se anunta, pentru cei tineri 🙁

 2. hai o data ca asteptam de 10 ani

 3. Si apoi se vor impaca cu rusii si vor alunga amerlocii din jermania ca nu vor mai mavea nevoie de trupe de ocupatie.
  Cosmarul hamericii in devenire. 🙂

  • Continua sa visezi shobolan putinist. Germanii știu diferența între sovietici și americani mai bine decât oricine. Când Germania s-a reunit Germania de Est era cu 50 de ani in urma celei de Vest. Deci sovieticii nu au nicio trecere în Germania și nici în Polonia și nici în Cehia….Emigrează in Putinstan sau învață să cerșești in germana amărâtule,vremea sovieticilor a trecut definitiv după ce Putin și-a pierdut mințile complet in 2022.

 4. cand apare filmul ..Avatar 2 .. ???

 5. numai fraerii se tem de hitler si de dictatele lui de la viena

 6. Israelul tremură.

 7. Din cate tin minte tancurile lui Hitler au luat pauza fara petrolul romanesc, astea contemporane vor fi electrice sau cu ce vor functiona?

  • Pe bune,asta e întrebarea ta trollisor cu creier neted? Exista petrol în Orientul Mijlociu,în America de Sud, în SUA,în Marea Nordului…
   Mai bine te-ai întrebat în ce rable din 1950 va baga Putin excesul de hidrocarburi nevândute.

 8. O fi bine? Să sperăm că da.

 9. Ăsta-i meritul lui Putin. Vin fără să facă valuri și japonezii și te ții nene.

 10. Acuma 1 luna Scholz a declarat ca investesc in armata 100 mld euro. Ieri a declarat ca vor investi anual 80 mld euro, asta in 10 ani 800 mld euro. Tehnica au, bani la fel, Germania redevine lg SUA cea mai puternica armata din lume. Asta s-a hotarat si aprobat la G7. Asigura sute mii noi locuri de munca, preiau stindardul european. Bravo Scholz, tu cu Orban sunteti cei mai buni premieri, cancelar.