G4Media.ro

Germania, Suedia şi Polonia vor expulza câte un diplomat rus, în replică…

sursa foto: Pixabay

Germania, Suedia şi Polonia vor expulza câte un diplomat rus, în replică la expulzările de vineri din Rusia

Germania, Suedia şi Polonia au anunţat luni că vor expulza câte un diplomat rus în replică la deciziile anunţate vineri de Rusia, în timp ce şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, se afla într-o vizită oficială la Moscova, relatează Reuters şi AFP.

Ministerul de Externe german a anunţat că a declarat ‘persona non grata’ un angajat al ambasadei ruse la Berlin. „Rusia a expulzat mai mulţi diplomaţi UE, inclusiv unul de la ambasada germană. Această decizie nu a fost în niciun fel justificată”, a precizat instituţia într-un comunicat.

„Diplomatul german doar îşi îndeplinea obligaţia de a relata despre evoluţiile de la faţa locului într-un mod legal”, se mai menţionează în comunicat.

Simultan, Suedia a anunţat şi ea că un membru al personalului ambasadei Rusiei la Stockholm va fi nevoit să părăsească ţara, după decizia anunţată vineri de Moscova.

„Acesta este un răspuns clar la decizia inacceptabilă de a expulza un diplomat suedez care doar îşi îndeplinea îndatoririle”, a postat pe Twitter luni ministrul de externe suedez Ann Linde.

La rândul ei, Polonia i-a cerut unui lucrător de la consulatul rus din Poznan să părăsească ţara, a anunţat MAE de la Varşovia într-o postare pe Twitter, relatează Reuters.

„Ministrul de Externe a luat decizia de astăzi în conformitate cu principiul reciprocităţii şi, în coordonare cu Germania şi Suedia, a declarat un angajat al Consulatului general al Rusiei de la Poznan drept ‘persona non grata’ „, a precizat ministerul.

Rusia a expulzat vineri trei diplomaţi din Germania, Suedia şi Polonia pentru că aceştia ar fi participat la demonstraţiile de susţinere a opozantului Aleksei Navalnîi.

Sursa: Agerpres

Citește și: Lideri ai Parlamentului European condamnă decizia autorităților ruse de a expulza trei diplomați ai UE și cer o nouă strategie pentru relațiile UE-Rusia, axată pe sprijinirea societății civile

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. O acțiune normala ar fi fost ca fiecare membru al UE sa expulzeze cate trei diplomați rusi. Laa care sa se adauge si cateva sanctiuni.
    Pe de alta parte, madam Merkel le da apa la moara cu vestitul nord stream. Interlopii astia, in frunte cu putler, nu trebuie tratati cu manusi.

    • O acțiune normală ar fi expulzarea tuturor rușilor, retragerea cetățeniei si naționalizarea tuturor bunurilor și afacerilor deținute de neo-bolșevici în Europa până la retragerea armatei rusești din Moldova, Ucraina, Königsberg, Georgia, Armenia, Azerbaijan, Marea Neagră, Marea Baltică, Marea Nordului, unde își țin submarinele nucleare țintite spre Europa.