G4Media.ro

Germania şi Lituania au semnat marţi, la Vilnius, un acord de cooperare…

Germania şi Lituania au semnat marţi, la Vilnius, un acord de cooperare militară care formează baza juridică pentru ca soldaţii din fiecare dintre aceste două ţări aliate în cadrul NATO să poată staţiona pe teritoriul celeilalte

Potrivit Ministerului  lituanian al Apărării, Germania şi Lituania au semnat, marţi, la Vilnius, un acord de cooperare militară care formează baza juridică pentru ca soldaţii lor să poată staţiona pe teritoriul fiecăreia dintre aceste țări, aliate în cadrul NATO – a transmis dpa.

Acordul, care a fost semnat de viceministrul apărării lituanian Vytautas Umbrasas şi de ambasadorul Germaniei la Vilnius, Matthias Sonn, se adaugă statutului existent al forţelor NATO.

„Germania este cel mai important aliat şi susţinător al stabilităţii şi al securităţii europene”, a declarat Umbrasas.

Iniţiativa pentru semnarea acestui acord a venit din partea Germaniei. Lituania a mai încheiat până acum un acord similar cu SUA.

Ca parte a protecţiei sporite pentru flancul estic al NATO, Bundeswehr-ul (armata germană) conduce un batalion al Alianţei Nord-Atlantice în Lituania.

Germania este văzută şi ca un partener esenţial în modernizarea armatei lituaniene, care foloseşte echipament şi sisteme de armament germane.

sursa: nato.int

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Bravii osteni lituanieni, cunoscuti pentru vitejia lor, vor merge pe teritoriul german pentru a lupta cu SPARANGHEEL.

  • A inghetat inima-n tine cand ai auzit ca armata germana va fi la doi pasi de Kaliningrad, pardon Königsberg.

 2. Armata Germana e un mare fas. Au avut grija gospodinele din guvernul neamt sa reduca capacitatea armatei la jumatate in ultimii 10 ani.

  • Nu mai suntem pe vremea lui Stalin, simbolul conteaza.

  • @Plictisitu’: armata Germană e un mare fâs de la Al Doilea Război Mondial încoace, de când s-a decis dezarmarea țării și divizarea ei. Da, între 2010 și 2015 efectivele au fost reduse drastic.

   Ce nu spui tu este modul în care s-a făcut: suspendarea stagiului militar obligatoriu. Dacă 50% din armată sunt recruți, nu înseamnă că ai o armată prea eficientă în caz că ai nevoie de ea.

   Ce iarăși nu spui e că de trei – patru ani cheltuielile militare germane sunt în creștere, dar sunt orientate spre armată profesionistă, nu spre cei care vin să stea 6 luni în armată. Dacă vrea și are bani (iar Germania are), o armată puternică se creează în 5-6 ani maximum, ceea ce au început deja să facă.

   Dacă privești lumea doar prin prisma a cine e gospodină și cine nu, riști să ți-o furi de la gospodine. A mai fost tot așa o gospodină, credeau argentinienii că îi pot sufla în ciorbă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.