G4Media.ro

Germania, replică pentru coaliția PSD – ALDE: La noi, abuzul în serviciu…

Germania, replică pentru coaliția PSD – ALDE: La noi, abuzul în serviciu e urmărit penal

Ambasada Germaniei la București a publicat pe pagina oficială de Facebook o precizare în care demontează afirmațiile liderilor PSD și ALDE legate de modul în care statele europene tratează abuzul în serviciu.

Astfel, nota Ambasadei arată că ”în Germania, urmărirea penală a abuzului în serviciu este reglementată prin intermediul mai multor paragrafe din legi fiscale, din dreptul disciplinar şi din codul penal. Pedepsele ajung de la amenzi modeste până la măsuri disciplinare şi chiar pedepse considerabile cu privare de libertate”.

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au declarat în repetate rânduri că cele mai multe state membre UE nu pedepsesc penal abuzul în serviciu. Parlamentul a votat săptămâna trecută modificări la Codul Penal care fac aproape imposibilă pedepsirea abuzului în serviciu.

Germania a fost una dintre inițiatoarele unui apel public către autoritățile române la finalul lunii iunie în care 12 aliați făceau apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.

Foto: Ambasadorul german Cord Meier-Klodt (sursa: Ambasada Germaniei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Foarte bine. An curind nici la Romania.

  • Un ”organism” infectat (Romanica, de Ciuma Rosie) trebuie tratat cu antibiotic (DNA) ca sa speram ca se va mai vindeca vreodata, nu cu aghiasma si matanii (asa cum aveti voi in plan sa mimati tratamentul)….

  • Cand am auzit ce reactie a avut germania corupto-musulmana , am facut pe ei de rusine!

 2. Nu merge sa te opui PSD/ALDE cu bunul simt, ci doar cu votul impotriva lor, la urne si inafara urnelor – o opozitie generalizata fata de aceste partide si membrii lor, pana cand nu va mai ramane picior de PSDist/ALDEist in statul roman.

 3. Mințiți fără nici o jena.In Germania nu exista abuz in serviciu,exista abuz de putere.Asa trebuia sa facem și noi.Trebuia scos articolul privitor la abuzul in serviciu,de tot.

  • Da, si trebuie introdus un articol referitor la abuzul de putere…in serviciu si unul referitor la abuzul de serviciu…in putere…
   Dumneavoastra la care dintre ele considerati ca v-ati incadra? Apropo, v-au mai ramas ceva banuti, am inteles ca sunt oferte last minute pentru Insulele Virgine, mergem?

  • Care e diferenta?

 4. Vreau o tara ca Germania! A propos, ce mai face Rupert Stadler?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.